PIŠE JURICA PAVIČIĆ

‘Bube‘ ne baš jako pametne naše znanstvenice ili zašto nam je u interesu da Srbi svoj identitet vežu uz Dubrovnik i Zagreb!

Kad bi stvarno kulturni kanon uspjela osoviti o Dubrovnik, srpska bi kultura postala bitno drukčija. Bilo bi to dobro za njih. A - bome - i za nas.

Slavica Stojan

 Tonći Plazibat/CROPIX
Objavljeno: 01. rujan 2023. 21:09

Vrag je s tim bubama. Jednom kad ti se zavuku u kuću, kad ti počnu plaziti kroz parket i cjevovode, nikad ne znaš što će iz toga izaći. Počneš s deratizacijom, grebanjem i struganjem, čistiš ih plinom i četkom, a na kraju na površinu - osim buba - izađe svašta.

Takav je "deratizacijski" učinak imao i ovotjedni intervju koji je Dubrovačkom listu dala dubrovačka književna povjesničarka, aktivistica Matice hrvatske i šefice lokalnog instituta HAZU, Slavica Stojan. Sirota i očito ne baš jako pametna dubrovačka znanstvenica mjesnom je tjedniku pred koji dan dala intervju u kojem je prisezanja srpske znanstvene zajednice na dubrovačku baštinu usporedila s invazijom buba na kuću. Intervju u niskotiražnom mjesnom tjedniku vjerojatno bi prošao...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 22:37