ZAROBLJENI NA TERMINALU

Bruxelles: Zbog kvara zrakoplova 120 putnika dva dana čekalo let za Zagreb

Zbog vjerskog blagdana svi su letovi bili puni pa putnici nisu mogli biti raspoređeni u druge linije
 AP Photo/Misha Japaridze

Međunarodni aerodrom u Bruxellesu 40 je sati bio hotel za 120 putnika koji su čekali let za Hrvatsku. Od srijede ujutro do četvrtka navečer putnici su bespomoćno čekali let koji će ih dovesti do željene destinacije, do Zagreba.

Naime, već smješteni u zrakoplovu, putnici su u srijedu u 11 sati čekali uzlijetanje. Umjesto pokreta motora, začuli su obavijest da se dogodio kvar na zrakoplovu te je let odgođen . Cijeli su dan proveli na terminalu aerodroma slušajući obavijesti- da će im uskoro biti poslan zamjenski zrakoplov ili da će biti preusmjereni na druge letove.

Na kraju dana, bili su smješteni u obližnji hotel kako bi prenoćili tamo. U četvrtak ujutro, dočekala ih je obavijest da će novim zrakoplovom u 11 sati krenuti za Zagreb. Ali to se nije dogodilo. Kao ni u najavljenih 18, 19 i 20 sati.

- Nas stotinu ovdje čeka već 40 sati. Neki nakon 15 godina iz Amerike idu u posjet rodbini u Hrvatsku, a dva su dana zarobljeni na aerodromu - rekao je sinoć Aleksandar Čaklović, jedan od putnika.

Iz Croatia Airlinesa doznajemo kako se zrakoplovu dogodio tehnički kvar, te su zamjenski dio morali naručiti iz Chicagu te je prevezen u Zagreb. Novi je dio zrakoplovom poslan iz Zagreba u Bruxelles kako bi se popravio oštećeni zrakoplov. No, da stvar bude gora, i tom se zrakoplovu dogodio kvar te je preusmjeren u Frankfurt.

- Bilo je nemoguće prebaciti putnike na druge letove jer su, zbog Belgijskog vjerskog blagdana, svi letovi bili puni - kaže Davor Janušić iz Croatia Airlinesa.

S međunarodnog aerodroma u Bruxellesu putnici su napokon krenuli sinoć oko 23 sata, a u Zagreb su stigli nešto iza ponoći.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 08:30