U SURADNJI S CARITASOM

BRANITELJI IZ SAVSKE PRIKUPILI POMOĆ ZA IZBJEGLICE Glogoški: Mi znamo kako je živjeti u neizvjesnosti

 Sto posto za Hrvatsku

ZAGREB - Hrvatski branitelji 100 posto za Hrvatsku iz Savske 66 sa Caritasom Zagrebačke nadbiskupije donijeli su u Župni ured Samoborski Lug donaciju u hrani i drugim potrepštinama namijenjenu izbjeglicama koje se nalaze u Hrvatskoj, izvijestili su u subotu branitelji.

"Hrvatski branitelji zajedno s Caritasom i na ovaj su se način uključili u akciju pomoći i pokazali humanost prema onima kojima je to u ovom trenutku najpotrebnije. Oni koji su branili i obranili svoju zemlju u Domovinskom ratu jako dobro znaju kako je živjeti u neizvjesnosti od neizgledne i nepoznate budućnosti, kada čaša vode i bočica mlijeka za dijete postaje neprocjenjivo blago. To mogu razumjeti samo oni koji su branili i disali za Hrvatsku", stoji u braniteljskom priopćenju koje potpisuje Đuro Glogoški.

CMS zatražio kazne i pojačani nadzor nad taksistima koji zarađuju na izbjeglicama

Centar za mirovne studije (CMS) pozvao je u subotu udruženja taksista, taksiste i gradonačelnika Zagreba da se odmah angažiraju i oštro upozore sve taksiste da će se svaki pokušaj prevare kazneno goniti, a koncesije gubiti.

Dok građani i gradske institucije pomažu iscrpljenim i zabrinutim izbjeglicama koje prolaze kroz Zagreb, a ZET i privatne osobe ih besplatno voze, "pojedini taksisti iskorištavaju ljudsku patnju za vlastiti profit, reketarenjem izbjeglica astronomskim i protuzakonitim cijenama prijevoza do granica sa Slovenijom", tvrdi CMS te poručuje da "ta pljačka i sramota za Zagreb treba odmah prestati".

CMS traži od policije da pojača nadzor nad taksistima koji se okupljaju na punktovima prijevoza i da pozovu građane da im prijave zloupotrebe. Udruženja taksista Centar poziva da svim suradnicima preko radio veze izdaju oštra upozorenja da će ih takve zloporabe stajati posla, a gradonačelnika Zagreba Milana Bandića da se o tom problemu javno očituje te taksiste pozove na profesionalnost i solidarnost "s ljudima kojima je siguran i pristupačan prijevoz sada čak važniji od kruha i vode".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 18:18