SEKSUALNO UZNEMIRAVANJE

Božinović o Mataniću: Prijava zasad nema, ali moglo bi se raditi o kaznenim djelima

Policija pokreće izvide, siguran sam da će to biti i u ovom slučaju i da će koordinirati s DORH-om, poručio je ministar unutarnjih poslova

Dalibor Matanić
 

 Bruno Konjevic/Cropix/Cropix

Najuspješniji hrvatski redatelja svoje generacije u ožujku ostao bez posla na velikoj europskoj seriji, kampanje za jedan ženski časopis te predizbornog angažmana za vodeću hrvatsku političku stranku, a sve nakon što su do njegovih producenata došle priče žena koje je seksualno uznemiravao.

Upitan postoji li u tom slučaju kaznena prijava, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović je rekao:

"Po mojim informacijama policija nije primila nikakvu prijavu, ali prema onome što je objavljeno u medijima, postoji u svakom slučaju sumnja da bi se moglo raditi o kaznenim djelima koja se provode po službenoj dužnosti. U tom slučaju policija pokreće izvide, siguran sam da će to biti i u ovom slučaju i da će koordinirati s DORH-om, a kad bude više saznanja, o tome će obavijestiti javnost", prenosi N1.

Producent Nebojša Taraba potvrdio je da je Mataniću otkazana suradnja na velikoj europskoj koprodukciji Greater Adria nakon optužbi za seksualno uznemiravanje kolegica dodavši i kako je Matanić kroz svoju ispriku potvrdio da su njihove sumnje bile opravdane te da su povukli pravi potez.

Bivša predsjednica udruge B.a.B.e. i Upravnog odbora Kuće ljudskih prava Zagreb Sanja Sarnavka pak rekla je kako je to “užasan šok jer se u javnosti predstavljao kao muški feminist koji brine o ženama”. “Radio je seriju Šutnja upravo o užasnom zlostavljanju mladih djevojaka tako da je šokantno, ali sad treba vidjeti što će se dalje događati, koliko će izaći žena da točno saznamo što se sve događalo i što je sve radio”, kazala je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 12:44