SVE DEMANTIRAJU

Blok umirovljenici zajedno: ‘Nijedan član BUZ-a nigdje nije prešao, HSU lešinari na našim bivšim članovima‘

U BUZ-u su odbacili tvrdnje da je određeni broj članova njihove županijske organizacije prešao u Hrvatsku stranku umirovljenika

Milivoj Špika

 Goran Mehkek/Cropix

Iz Bloka umirovljenici zajedno u srijedu su odbacili tvrdnje da je određeni broj članova njihove županijske organizacije prešao u drugu stranku, Hrvatsku stranku umirovljenika, te ustvrdili da se to odnosi na županijsku organizaciju koja je raspuštena zbog neaktivnosti.

Nijedan član BUZ-a nije nigdje prešao, HSU lešinari na našim bivšim članovima, ustvrdili su u priopćenju iz Bloka umirovljenici zajedno (BUZ) koji na izbore izlazi u koaliciji Umirovljenici zajedno koju, osim BUZ-a, čini i Stranka umirovljenika i Demokratska stranka umirovljenika.

"Danas u medijima objavljeno takozvano prelaženje ustvari se odnosi na županijsku organizaciju koja je prije dva mjeseca raspuštena zbog neaktivnosti. U stvarnosti je riječ o smiješnom igrokazu nekolicine bivših članova BUZ-a koji su nezadovoljni zbog nemogućnosti realizacije vlastitih političkih ambicija odlučili naštetiti bivšoj stranci", istaknuli su, a potez HSU-a koji je, kako kažu, pokušao ušićariti koji politički poen pred izbore, nazvali su "političkim lešinarenjem".

"Političke ankete ukazuju, a izbori će dokazati da je jedina stožerna umirovljenička organizacija u Hrvatskoj koalicija Umirovljenici zajedno, u kojoj tri umirovljeničke stranke već dvije godine složno surađuju za dobrobit umirovljenika i građana starije dobi", naglasili su iz BUZ-a.

"Da HSU u političkom smislu išta vrijedi ili da imaju čisti politički obraz onda bi na parlamentarne izbore izašli sa svojim listama kao što smo to uradili mi u koaliciji Umirovljenici zajedno, i tako stali pred birače. Ovako zlorabeći bivše članove druge stranke na jedan krajnje neprimjeren način pokušavaju naštetiti koaliciji Umirovljenici zajedno koja je već po do sada pokazanom najveće iznenađenje izbora", stoji u priopćenju.

Umirovljenici su, kažu u BUZ-u, prepoznali tko se bori za njihove interese, a tko za osobnu korist što će, uvjereni su, potvrditi 17. travnja na biralištima.

Osječko-baranjska županijska organizacija Bloka Umirovljenici zajedno je raspuštena, a oko 300 članova potpisalo je pristupnice za prelazak u Hrvatsku stranku umirovljenika (HSU), izvijestili su ranije u srijedu predstavnici tih stranaka. Dosadašnji dopredsjednik BUZ-a i predsjednik županijske organizacije stranke Valentino Fabing kazao je na konferenciji za novinare da je, osim županijske, raspušteno desetak gradskih i općinskih organizacija.

Prelazak u HSU Fabing je obrazložio tvrdnjom da su predsjednik BUZ-a Milivoj Špika i predsjednik Stranke umirovljenika Lazar Grujić, umjesto najavljenog ujedinjavanja umirovljeničkih stranaka, osnovali novu stranku, odnosno platformu "Umirovljenici zajedno", koja će sada izaći na izbore. Smatra kako im je jedini cilj uništiti HSU, kao najstariju umirovljeničku stranku u Hrvatskoj, a ne ujedinjavanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 14:05