SPREMAN I NA OTKAZ

Blažičko priznao laž: Kriv sam. Fušam na Sportklub TV-u jer ne mogu živjeti od 7000 kuna mjesečno

Blažičko je odlučio reći istinu kako bi zaštito svog sina Juru jer se kalkuliralo da je on prenosio utakmice
 Damir Krajač/CROPIX

ZAGREB - Da, ja sam prošlog vikenda komentirao dvije premierligaške utakmice na Sportklub Televiziji - kaže Ivica Blažičko, koji će taj svoj grijeh u ponedjeljak priznati i prisavskim istražiteljima angažiranim da otkriju je li jedan od njihovih najpopularnijih komentatora doista u fušu radio za konkurenciju.

Blažičko kaže da je odlučio kazati istinu kako bi zaštitio svog sina Juru, jer su mediji kalkulirali da je utakmice prenosio Blažičko junior. No, valja reći i to da je upravo Blažičko našim novinarima prije tjedan dana izričito kazao kako on nije komentirao sporne utakmice, naglasivši pritom da na Sportklub Televiziji radi njegov sin. Danas ponovno nova priča. Blažičko senior svjestan je da je pogriješio i spreman je na sve moguće kazne koje bi zbog toga mogao dobiti na HTV-u, pa, ako treba, i na otkaz.

Sportski novinar i urednik na HTV-u razloge za fuš objasnio je i na forumu javne televizije.

- Ućinio sam to iz beskrajno prozaičnih i sasvim 'hrvatskih' razloga. Naime, prije dvije godine potpisao sam jamstvo na kredit dobrom prijatelju. On je upao u probleme i već za vrijeme Svjetskog nogometnog prvenstva u Južnoj Africi njegova mi je banka blokirala kartice, a od srpnja 'sjeda' na moju plaću. Pa sam tako za kolovoz dobio sedam tisuća kuna plaće. Znam da je mnogima to golemi iznos, ali jednako tako znam da trenutno ne mogu plaćati sve svoje račune. Da znam lijepiti pločice ili razvlačiti struju, radio bih to u svoje slobodno vrijeme. Nažalost, ne znam, pa sam zato išao komentirati englesku ligu. Nisam išao krasti, išao sam raditi, a dečki sa Sportkluba modulirali su mi glas da me zaštite - piše na HRT-ovom forumu moderator Blaž, a Ivica Blažičko u telefonskom razgovoru potvrdio nam je da je to njegov napis.

Od jednog od šefova na Prisavlju doznajemo da na HRT-u cijene što je priznao grešku te da će ga najvjerojatnije kazniti verbalnim ukorom ili suspenzijom te opomenom pred otkaz.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. rujan 2024 23:50