MOTO BUDNICA

Bjelovarčane u pet ujutro probudila buka više od 1200 motora, pogledajte video

Moto budnica počela je u pet sati ujutro, kada je kolona motorista krenula na trasu dugu 45 kilometara

Moto budnica u Bjelovaru

 /Snježana Pongrac

Više od 1200 motorista iz Hrvatske i inozemstva okupilo se u srijedu ujutro u Bjelovaru na tradicionalnoj moto budnici, jedinstvenom običaju proslave Međunarodnog praznika rada.

Moto budnica u Bjelovaru prvi put je održana davne 1920. godine, a pod tim se nazivom u medijima prvi put spominje 1946.

Taj je jedinstveni običaj nastao tako što su motoristi skidali prigušnike s motocikala i bukom upozoravali na loš položaj radnika u društvu, no s vremenom se prosvjedni karakter izgubio.

Moto budnica počela je na Praznik rada u pet sati ujutro, kada je kolona motorista krenula s parkirališta kod Dvorane europskih prvaka na trasu dugu 45 kilometara.

Motociklisti prolaze kroz čak 65 bjelovarskih ulica i bukom motora čestitaju Bjelovarčanima praznik rada, a povorka završava u središnjem gradskom parku pored paviljona.

Proslava Praznika rada nastavit će se u parku, gdje se dijeli 2600 porcija graha, 600 litara bjelovarskog craft piva i kolači koje pripremaju udruge žena. Uz to, organiziran je i kulturno-umjetnički program Zajednice udruga u kulturi Grada Bjelovara.

image

Moto budnica u Bjelovaru

/Snježana Pongrac
image

Moto budnica u Bjelovaru

/Snježana Pongrac
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 13:02