NASTAVAK RASPRAVE

Bivši Vatreni na suđenju Mamićima: ‘Ovo prvi put vidim. Nisam to potpisao! Pa kome bih oprostio milijun eura?‘

Kazao je i da mi nije poznato trgovačko društvo Corporate Advantage Limited, te da mu Dinamo nikada nije bio dužan 250.000 eura

Zdravko Mamić

 Ante Cizmic/Cropix/Cropix

Ivan Bošnjak u svom je iskazu istaknuo kako je tijekom igranja u Dinamu novac dobivao na račun, odnosno da mu nikada ništa nije isplaćeno u gotovini niti je imao pravo na podjelu transfernog obeštećenja.

- Imate sve u papirima, da skratim i ne okolišam. Bio sam na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj kada mi je agent javio da su se klubovi dogovorili i da su prihvaćeni moji zahtjevi, a što su se klubovi međusobno dogovarali, mene nije ni zanimalo – kazao je Bošnjak, dodavši kako je sve uvjete dogovarao sa Zdravkom Mamićem.

- Sve je bilo korektno, Dinamo mi ništa nije ostao dužan. Mislim da mi je ugovor iznosio 144.000 eura bruto – rekao je na upit tužitelja Svena Miškovića, koji mu je potom pokazao dva ugovora na njegovo ime, a nakon što je Bošnjak prethodno odgovorio kako je potpisao samo jedan ugovor o igranju u Dinamu. Za jednog je potvrdio da jest njegov, ali za drugi je rekao da ga prvi put vidi.

- Ovo prvi put vidim. Mislio sam da će mi dati neke stvari koje sam vidio u USKOK-u. Nisam to potpisao, zašto bih potpisao dva ugovora? Ako bih potpisao drugi, morao bih raskinuti prvi – rekao je.

- Sad mi je to bombardiranje s informacijama koje bih trebao provjeriti. Sjećam se da su nekim igračima smanjivali plaće kada smo ispali iz konkurencije za prvaka pa smo igrali u tzv. Ligi za bedaka. No, mislim da ja nisam potpisao smanjivanje ugovora – dodao je, nakon čega mu je Mišković pokazao aneks ugovora od 2. siječnja 2004. po kojem je dobio 150.000 eura jednokratne naknade, a onda i novi aneks po kojemu Bošnjaku pripada 50 posto od realiziranog inozemnog transfera.

image

Ivan Bošnjak i Luka Modrić na okupljanju reprezentacije (arhivska fotografija)

Goran Mehkek/Cropix/Cropix

- Nisam to potpisao niti sam dobio naknadu od 150.000 eura. Nisam ni ovo potpisao. Da sam imao 50 posto od transfera, to ne bi bila mala cifra i morala bi ići preko mog računa. Ne znam koliko je moj transfer iznosio, ali pričalo se da je bio 2 milijuna eura. Po tome, dobio bih milijun eura, a nisam – komentirao je Bošnjak, na što ga je tužitelj upitao je li možda oprostio milijun eura.

- Je, da, kome bih oprostio milijun eura? - odgovorio je.

Kazao je i da mi nije poznato trgovačko društvo Corporate Advantage Limited, te da mu Dinamo nikada nije bio dužan 250.000 eura, kao i da nikada nije primio novac o nekih stranih tvrtki.

Filip Glavaš, branitelj Zdravka Mamića, pokazao mu je potom raskid ugovora s Dinamom s njegovim imenom.

- Nema mi smisla da sam par dana nakon potpisivanja profesionalnog ugovora s Dinamom raskinuo taj ugovor. A i potpis mi malo ne liči na moj – kazao je na to Bošnjak.

- Morate znati da ste mi svi skupa stavili već sedam papira. Ovaj papir ne znam, ovaj papir ne znam... Ne možete igrati za Dinamo s raskidom ugovora, ako je raskinut ugovor, od toga dana više nisam bio igrač Dinama. Ne bih potpisao raskid ugovora, jedva sam našao klub jer godinu i pol nisam igrao. Nema veze s vezom – odlučan je Bošnjak u tvrdnji da je s Dinamo potpisao samo jedan ugovor i da nikada nije potpisao raskid ugovora i potpisivao novi.

- Potpisi na tim ugovorima su čudni, ovdje recimo nedostaje slovo I, a ja se nikada ne potpisujem bez slova I. Kada bi se od institucija koje su zaprimile ugovore o raskidu, volio bih to vidjeti i onda odgovoriti. Ponavljam, ja sam s Dinamom potpisao samo jedan ugovor - ustvrdio je.

Rekao je i da je čuo sam da se pričalo kako su drugi igrači dobivali novac na ruke, ali on o tome ništa ne zna.

- Moguće je da sam dobio neki manji iznos na ruke na početku, a sve ostalo sam dobio na račun. Koliko se sjećam dobio sam 1500 eura od Zdravka Mamića, ali ne sjećam se da sam za to dobio neku potvrdu - rekao je Bošnjak, na čiji je iskaz Glavaš uložio primjedbu u dijelu u kojem je naveo da nije potpisao ugovore i anekse ugovora o raskidu koji su mu prezentirani na raspravi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. travanj 2024 15:43