ČABO NAGRABUSIO

Bivši tajnik Torcide dobio otkaz zbog napada na Keruma. Direktorica ga pitala je li Jugoslaven

Čelništvo tvrtke smatra kako je napadom naštetio ugledu firme. 'Da sam ga želio ozlijediti iskoristio bih svoje poznavanje borilačkih vještina', poručuje Čabo kojeg je direktorica pitala je li Jugoslaven!
 Josko Ponos / CROPIX

SPLIT - Zbog napada na splitskog gradonačelnika Željka Keruma na prosvjedu za branitelje na splitskoj Rivi Pave Grubišić Čabo, bivši tajnik Torcide dobio je u utorak otkaz. Tako je ostao bez posla u pogonu za preradu ribe Conex Trade u Čaporicama gdje je radio od 1. travnja.

Premda su mu šefovi otkaz namjeravali obrazložiti pričom kako Čabo nije zadovoljio na probnom radu, Čabo tvrdi da posjeduje snimku svog razgovora s direktoricom Sandrom Dadić, a iz koje se vidi da je otkaz uslijedio samo zbog napada na gradonačelnika.

Direktorica je mišljenja kako nije važno što je Čabo dobar radnik jer je napadom na gradonačelnika naštetio ugledu firme.

- Nisam je gradonačelnika napao nego ga samo odgurnuo jer me iznervirao njegov govor. Da sam ga želio ozlijediti iskoristio bih svoje poznavanje borilačkih vještina. Činjenica je da me ni policija ni sud zbog tog incidenta nisu procesuirali, a u u firmi s kojom sam imao ugovor do 30. rujna su mi presudili - ogorčeno će otpušteni Grubišić.

- Čim sam u slobodno vrijeme pozvan u firmu na razgovor znao sam što se sprema . Pripremio sam mobitel za snimanje i snimio cijeli razgovor. Direktorica mi je stalno spočitavala sukob s gradonačelnikom i pitala me jesam li Jugoslaven. Otkaz nisam želio potpisati - nastavlja Čabo dodajući kako mu je potrebno neko vrijeme da se smiri pa će odlučiti koje daljnje korake poduzeti.

- Od starijih radnica, nastavlja, čuo sam kako Kerum navodno priča da će kupiti firmu u kojoj radim samo da bi me mogao otpustiti - ističe Čabo.

- Mi smo normalna firma koja posluje 20 godina i ne bavi se bavi politikom, ali nam ne treba osoba koja ne poštuje institucije - prokomentirala je cijeli slučaj otpuštanja radnika direktorica Dadić te nastavila: - Mi poslujemo s inozemstvom i njegovo ponašanje ne ostavlja dobar dojam na naše klijente. Očito je sklon ekscesima i tko zna što može napraviti nama ako mu se danas, sutra ne bude nešto sviđalo.

Komentar smo pokušali zatražiti i od gradonačelnika Keruma , no njegov je mobitel isključen, a nismo ga mogli naći ni na radnom mjestu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 15:29