PORAZ MILINOVIĆA

Bivši potpredsjednik Vlade i ministar doživio debakl u Lici, spreman je za političku mirovinu

Iako je bio uvjeren u prolaz već u prvom krugu, on je kao aktualni župan izgubio izbore za župana od Ernesta Petryja
Darko Milinović
 Luka Gerlanc/Cropix

Darko Milinović (58) je izgubio Liku i, kako stvari stoje, spreman je za političku mirovinu. Bivši potpredsjednik Vlade i ministar zdravstva, prije deset godina zamjenik predsjednice HDZ-a doživio je višestruki poraz od svoje bivše stranke. Nakon izbacivanja iz HDZ-a imao je plan svojim novim regionalnom projektom "LiPO" kopirati IDS i HDSSB, međutim, već na prvom ispitu je doživio debakl.

Iako je bio uvjeren u prolaz već u prvom krugu, on je kao aktualni župan izgubio izbore za župana od Ernesta Petryja (HDZ).

Predsjednik Glavnog odbora njegove stranke i dosadašnji gradonačelnik Otočca Stjepan Kostelac iznenađujuće je izgubio od nezavisnog Gorana Bukovca, potpredsjednik stranke i dosadašnji gradonačelnik Novalje Ante Dabo nakon dva uzastopna mandata izgubio je izbore od svojeg prethodnika Ivana Dabe Đona, u Karlobagu Ivica Bačić (LiPO) nije imao šanse protiv dosadašnjeg dogradonačelnika Borisa Smojvera (HDZ), dok se u Gospiću Milinovićev Nikola Šimunić nije ni probio u drugi krug. Hoće li se doista ostaviti politike ili se može oporaviti od poraza od njega nismo doznali, jer sinoć nije odgovarao na pozive.

Njegov protukandidat Ernest Petry je u euforiji. Na današnji dan je slavio pobjedu i obilježavao prvu godišnjicu smrti oca Miroslava, utemeljitelja HDZ-a Ličko-senjske županije. Rekao nam je da županija koju će voditi naredne četiri godine okreće novu stranicu.

- Odmah nakon primopredaje počinjem raditi na investicijama, na suradnji s Vladom RH i na pomirenju građana. Ovo dosita jest nova stranica za Ličko-senjsku županiju, a to će uskoro osjetiti svi njeni stanovnici - rekao nam je novi lički župan Ernest Petry.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. srpanj 2024 23:20