KARLOVAČKI NASILNICI SMIJALI SE PRESUDI

Bivši mladi HDZ-ovci osuđeni zbog demoliranja kafića. Sutkinja očitala bukvicu policiji!

 Robert Fajt / CROPIX

KARLOVAC - Bivši pripadnici karlovačke Mladeži HDZ-a , nekadašnji predsjednik Danijel Trupković i njegov kompanjon Željko Goršić, sin istoimenog tajnika u MORH-u, na Općinskom sudu u Karlovcu nepravomoćno su proglašeni krivima za razbijanje inventara u noćnom klubu The River Pub prije točno tri godine.

Sutkinja Sanda Janković obojicu je kaznila novčanom kaznom od po 20 dnevnih dohodaka, što za Goršića iznosi 4.160 kuna, a za Trupkovića 3.340 kuna.

Presuda se, osim na materijalnim dokazima, temelji na iskazima dava ključna svjedoka, vlasnika kafića Željka Godača i njegovog bivšeg konobara Ivana Milčića koji su bili kontradiktorni, pa je sutkinja Janković svjedoke sučelila i tako ih ispitivala.

Naime, upravo je Miličić kobne večeri pozvao policiju jer, kako je rekao u istrazi, "ovi iz Mladeži HDZ-a su prevrnuli stol i jedni su se htjeli tući, a drugi su smirivali", da bi kasnije sve zanijekao braneći se da se ničega ne sijeća. S druge strane, svjedok Goač u sva tri iskaza držao se istih činjenica, koje se poklapaju i s materijalnim dokazima.

Podsjetimo, Jutarnji je pisao da je Milčić upravo u vrijeme mijenjanja iskaza ušao u sustav MORH-a kao ročnik, a potom i na policijsku akademiju te će uskoro postati policajac . Nikada se neće dozanti je li mu to nagrada Goršićevog oca za svjedočenje u korist njegova sina.

Sin Goršić konobara je branio rekavši da je ranije morao svjedočiti u korist gazde kod kojega je radio, te da bi tako i on napravio u toj situaciji.

Je li tata Goršić pokušao utjecati i na policiju neposredno nakon događaja? - na takvo razmišljanje tjeraju završne riječi sutkinje Janković koja je svjedočenje interventvnog policajca Tihomira Bandule nazvala potpuno nevjerodostojnim i neživotnim nakon što je rekao da je dolaskom na intervenciju kucao na vrata kafića te da je odgovarao na pitanja koja mu nitko nije postavljao. Bukvicu je očitala i PU karlovačkoj .

- Policija u svojem očitovanju Sudu potvrđuje da je događaj prijavljen 8. 11.2008. od nepoznate muške osobe i obavještava da ne raspolaže podacima je li poziv upućen s mobitela ili fiksnog broja, što je objektivno posve neprihvatljivo jer svi znamo da policija evidentira sve dojave. Na ostalim institucijama ove države je da reagira na ovakve dopise i da se utvrdi eventualna stregovna odgovornost osoba koje sudu šalju ovakve, u najmanju ruku smješne dopise, i ne obavještavaju Sud o činjenicama o kojima ih sud pita nego govore o sasvim drugim činjenicama - kazala je sutkinja Janković, očito se obračajući nazočnom zamjeniku državnog odvjetnika.

U nekoliko navrata je opominjala i korila okrivljene koji su se podsmjehivali tijekom zadnjeg dana suđenja.

Podsjetimo, u pijančevanju i ustaševanju pripadnika Zlatne mladeži stradale su dvije stolice, stol, boca vina i vode, 30 čaša i luster na kojemu se vješao jedan od tada perspektivnih HDZ-ovaca. Posebno je zanimljivo da je Goršić konobare koji su ga smirivali napado riječima: Znaš ti ko je moj tata?, a Trupković je svoju moć demonstrirao pitanjem na istu temu: Ej, znaš ti ko je njegov tata?

Obojica su, podsjetimo, nepravomoćno osuđeni na višemjesečne kazne zatvora zbog premlaćivanja 18-godišnjaka prošle godine u drugom karlovačkom noćnom klubu.

Bivši HDZ-ovac, sin MORH-ovca Goršića, presudu dočekao s podsmjehom

Presudu sutkinje Janković Željko Goršić je popratio s podsmjehom.

- Goršić, nešto je smiješno? - upitala je sutkinja Sanda Janković.

- Znao sam kako će ovo završiti - odgovorio je Goršić.

- Ne možete mi upadati u riječ, nije ni vrijeme ni mjesto - rekla je sutkinja.

- Pitali ste me, pa kažem - kaže Goršić.

- Ovo je samo pokazatelj vašeg kućnog odgoja - dodala je sutkinja.

- Oprostite - odgovorio je Goršić. (M. Pušić)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. rujan 2024 15:20