KADROVSKE PROMJENE

Bivši ministar Karamarko nije uspio uhljebiti svoje kadrove: Ranko Ostojić stopirao natječaj! 214 policajaca bez promaknuća

Kao razlog poništenja natječaja Ostojić je naveo 'bitno promijenjene okolnosti nakon njegovog raspisivanja'

ZAGREB - Novi ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić stopirao je natječaj za policijske dužnosnike koji je neposredno pred parlamentarne izbore raspisao njegov prethodnik, Tomislav Karamarko.

Podsjetimo, riječ je natječaju za imenovanje 214 rukovodećih policijskih službenika kojeg je Karamarko raspisao 28. studenog.

Ostojić je danas, kao što je ranije najavio, poništio natječaj , a kao razlog je naveo 'bitno promijenjene okolnosti nakon njegovog raspisivanja'. Odluka je donesena na temelju Zakona o državnim službenicima i Uredbe o raspisivanju i provedbi javnog natječaja i internog oglasa u državnoj službi.

Odmah nakon pobjede Kukuriku koalicije na izborima Ostojić je najavio da će poništiti tzv. Karamarkov natječaj kojim su se tražili načelnici svih 20 policijskih uprava i pripadajućih policijskih postaja jer je dotadašnja oporba smatrala da je to pokušaj Karamarka da uhljebi svoje kadrove pred smjenu vlasti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. srpanj 2024 18:53