JOHN R. ALM

Bivši direktor Coca Cole većinski vlasnik Finvesta i Hotela Njivice

 Marko Todorov / CROPIX

ZAGREB - Američki investitor John R. Alm, bivši predsjednik uprave i izvršni direktor Coca-Cola Enterprisesa i član uprave Kimberly Clarka, postao je vlasnik 90,5 posto udjela u drvnoj industriji Finvest Corp i Hotelima Njivice, priopćeno je u ponedjeljak.

Većinske udjele John R. Alm preuzeo je s jučerašnjim danom, nakon pregovora s bivšim većinskim vlasnikom, Marijanom Filipovićem. Stjecanjem većinskog vlasništva Alm je preuzeo obveze koje se odnose na ispunjenje ključnih preduvjeta za nastavak redovnog poslovanja, s nadom u uspješno provođenje financijskog i operativnog restrukturiranja u okviru postupka predstečajne nagodbe, a samim time i uspješno okončanje tih postupaka, kaže se u priopćenju.

Trenutna procjena ukupne visine investicije u dva društva, koja uključuje podmirenje dugova, doseže oko 30 milijuna eura. To obuhvaća podmirenje zaostalih plaća i ostalih prioritetnih prava radnicima društva Finvest Corp u ukupnom iznosu od oko 5 milijuna kuna i to u roku od 30 dana od dana stjecanja dionica te dodatna ulaganja u oba društva. U priopćenju se naglašava da Finvest Corp bez ulaska novog većinskog vlasnika ne bi mogao izbjeći stečaj s likvidacijom.

Što se tiče Hotela Njivice, najavljuje se unapređenje poslovanja i napominje da je u potpunosti prihvaćen predloženi investicijski plan Uprave, koji uključuje investicije od 5 milijuna eura u sljedeće tri godine za dovršetak obnove kampa, kompletno renoviranje bungalova i kuća za odmor, izgradnju bazena i wellness centra, stvaranje uvjeta za povećanje kategorizacije kampa i dodatno unapređenje kvalitete cijelog hotelskog kompleksa.

"Hrvatska me kao zemlja oduševila već pri prvom posjetu. Dugo sam razmišljao kamo uložiti svoja znanja i kapital. Kako se, unatoč godinama koje su me odvele u službenu mirovinu, još ne osjećam dovoljno starim da bih prestao raditi, posebno me veseli otvaranje ovog novog poglavlja. Zadivljen sam profesionalnošću i stručnošću zaposlenika obje kompanije te sam uvjeren da zajedničkim snagama, potrebnim kapitalom i iskustvima danas uistinu započinjemo jednu lijepu poslovnu priču", navodi se u priopćenju izjava Johna R. Alma.

Marijan Filipović kaže da Finvest Corp nije imao budućnost bez pronalaska novog strateškog investitora te da je prepoznao Almovu poštenu namjeru i jasnu viziju kao i znanja i kapital za spas Finvesta i Hotela Njivice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. srpanj 2024 12:14