OD STOLJEĆA SEDMOG...

Biškupić: ‘Golf ima višestoljetnu tradiciju u Hrvatskoj’

Vlada je usvojila prijedlog prema kojem se zemljište zbog golfa ne može izvlastiti
Zagreb, 140708.Tiskovna konferencija, Ministarstvo kulture.Ministar kulture Bozo Biskupic odrzat ce konferenciju za novinare povodom upisivanja Starigradskog polja u Listu svjetske bastine UNESCO-a.Ministar kulture Bozo Biskupic.Foto: Biljana Gaurina / CROPIX
 Biljana Gaurina / CROPIX

ZAGREB - Vlada je usvojila izmjene Zakona o golfu u kojem više nema izvlaštenja zemljišta.

- Nema izvlaštenja zemljišta kroz ovaj zakon jer je to regulirano drugim propisima, već se ovime omogućuje da taj postupak bude brži i kraći u okviru postojeće procedure - objasnio je Damir Bajs, ministar turizma, jednu od najvažnijih promjena u novom Zakonu o golfu.

Zakon o golfu mjesecima je bio predmet rasprave u Hrvatskoj. Ekološke udruge ukazivale su da je on štetan za okoliš. U Vladi, međutim, tvrde upravo suprotno, a kao primjer uzimaju postojanje oko 6400 golf-igrališta diljem Europe.

- Da su golf-igrališta ekološki problem, onda bi i druge europske zemlje bile skeptične prema golfu, a nisu.

Potporu padu još jednog zakona iz vremena Ive Sanadera dala je i premijerka Jadranka Kosor, koja također smatra da golf predstavlja veliku šansu za hrvatski turizam.

Taj sport, poručuje Božo Biškupić, ministar kulture, u Hrvatskoj ima višestoljetnu tradiciju, jer se u Turopolju zvao “prasičkanje” i igrao se ljeskovim štapom. (A. M.)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 00:16