VATRA U ZGRADI MORH-a

Beskućnici: Podmetnuli su požar u Jurišićevoj da nas izbace iz crkvenih stanova

U požaru koji je buknuo u Jurišićevoj 6 u Zagrebu ozlijeđeno je osam osoba, od kojih je dvoje djece, djevojčica (8) i njezin osmomjesečni brat
 Tadić/CROPIX

.

Bez struje i vode

Sedmero ozlijeđenih hospitalizirano je zbog udisanja velike količine dima, dok je beskućnik Dario Keić zadobio opekline po nosu. Požar je izbio na 3. katu stambene zgrade u kojoj je donedavno bio Dom za djecu i mlade ‘Kardinal Alojzije Stepinac’. Uzrok požara bit će poznat nakon očevida, a stanari vjeruju da je požar podmetnut kako bi se izbacili svi koji ilegalno žive na toj adresi. Gusti bijeli dim probudio je beskućnika Daria (31) koji je bio kod prijateljice Irene, kod koje povremeno dođe prespavati u stan u kojem već godinama nema struje ni vode. Dario Keić smatra da je požar podmetnut jer mnogi stanari nisu zadovoljni što u Jurišićevoj žive beskućnici. Nuždu obavljaju u javnom WC-u, a griju se kako stignu - ispod deke, svijećama, agregatima ili grijalicama.

DORH: Čija je zgrada?

Na mjesto požara jučer je došlo i Državno odvjetništvo kako bi se utvrdilo u čijem je vlasništu zgrada, jer je zadnji upisani vlasnik MORH, zadnji korisnik udruga Katolički zbor ‘Mi’ koja je tamo vodila Dom za djecu i mlade, dok stanari - koji tamo bespravno stanuju, a više stanova povremeno koriste razni beskućnici, ističu kako je pravi vlasnik Crkva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 13:02