PROBLEM CIJEPLJENJA

Beroš najavio COVID autobuse! Ministar kaže da moramo promijeniti paradigmu u borbi s koronom

Autobus će po unaprijed dogovorenom rasporedu boraviti u nekom određenom mjestu, objasnio je
Vili Beroš
 Damjan Tadic/Cropix

Premijer Andrej Plenković sastao se sa županima, gradonačelnikom Zagreba, predstavnicima Udruge gradova i Hrvatske zajednice općina. Nakon sastanka izjavu za medije dali su potpredsjednik Vlade Boris Milošević i ministar zdravstva Vili Beroš.

"Sastanak je trajao gotovo tri sata, govorili smo, između ostaloga o cijepljenju. Istaknuli smo važnost da se taj posao odradi dobro", izjavio je Milošević nakon sastanka.

Ministar zdravstva Beroš komentirao je aktualnu epidemiološku situaciju i cijepljenje. Najavio je COVID autobuse, piše Dnevnik.hr.

"Željeli smo svima navesti svoje ciljeve i navesti da interes za cijepljenje pada, stoga obuhvat pučanstva cijepljenih samo sa jednom dozom stagnira. Potrebno je promijeniti paradigmu, do sada smo pozivali ljude na cijepljenje no sada se moramo okrenuti prema zajednici. Osim orijentiranja prema ruralnim područjima potrebno je organiziranje COVID buseva. Izlazak prema zajednici naš je idući korak.", izjavio je Beroš nakon sastanka.

Autobus će po unaprijed dogovorenom rasporedu boraviti u nekom određenom mjestu, objasnio je. "Ideja je da se dođe do svakog kućnog praga".

Ministar Beroš poslao je dopis određenim ministrima koji će sudjelovati u osnivanju radne skupine koja bi radila na odluci o zabrani prodaje energetskih pića maloljetnicima. "Početkom idućeg tjedna bit će sastanci i odlučan sam zaštititi zdravlje naših najmlađih", kazao je Beroš komentirajući slučaj 13-godišnjeg dječaka koji je preminuo nakon što je popio navodno više od litru energetskog pića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. lipanj 2024 09:52