VIŠESTRUKO OSUĐIVAN

Bartulicu u Ferrariju dovezao tip osuđen za pokušaj ubojstva, u sačekuši u Gorici slomljena mu je lubanja!?

Pravomoćno je osuđen na kaznu zatvora od četiri godine i tri mjeseca

Bartulica u emisiji Otvoreno i Ferrari u kojem se vozio u nedjelju

 HRT/Screenshot

Stephen Nikola Bartulica u nedjelju je izabran s liste Domovinskog pokreta u Europski parlament, a u izborni stožer svoje stranke te je večeri stigao u crvenom Ferrariju. U tom ga je automobilu dovezao višestruko osuđivani Ivko Marić, koji je, između ostalog, osuđen i za pokušaj ubojstva, piše Index.hr.

Ivko Marić ima 45 godina, vlasnik je roštiljarne ‘By the Way‘ u Zagrebu, a rođen je u Doboju. Predsjednik je 365 Stranke rada i solidarnosti BiH, bosansko-hercegovačkog ogranka stranke pokojnog zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića.

Index je u posjedu presude zagrebačkog Županijskog suda iz listopada 2013., prema kojoj je Marić osuđen za pokušaj ubojstva i tešku tjelesnu ozljedu u pokušaju. Pravomoćno je osuđen na kaznu zatvora od 4 godine i 3 mjeseca.

U presudi se navodi kako je Marić 31. srpnja 2011., oko 22 sata u Jalševcu Nartskom, prišao muškarcu, pitao ga "u čemu je problem" te potom udario šakom u predjelu glave, a potom ga pokušao ubiti nožem. Kako se navodi u presudi, Marić je muškarca nožem ubo u leđa i tako mu zadao ozljedu opasnu po život. Život muškarca kojeg je Marić ubo nožem, stoji u presudi, spašen je hitnom medicinskom intervencijom.

image

Ivko Marić na suđenju 2018.

Goran Mehkek/Cropix

Županijski sud u Zagrebu odgovorio je Indexu da iz podataka u eSpisu proizlazi da je Ivko Marić prekršajno i kazneno osuđivan po sudovima u Slavonskom Brodu, Samoboru, Velikoj Gorici, Sesvetama i Dugom Selu, između ostaloga i zbog lažiranog testa na koronu.

Marić je bio i protagonist suđenja pjevaču narodne glazbe Mirku Mariću, svojem bratiću koji je ubio Stipana Ivića, vlasnika noćnog kluba Element 2017. godine. Na suđenju je tvrdio kako je Ivić naručio da mu zapale auto i kuću te ga ubiju. U prosincu 2016. Marić je teško pretučen u sačekuši u Velikoj Gorici, slomljena mu je lubanja, a tri mjeseca kasnije zapaljen mu je i automobil...

O svemu što se događalo tih dana, tjedana i mjeseci tijekom sukoba Marića i Ivića detaljno je objasnio i Jutarnji. Cijeli tekst pročitajte ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. lipanj 2024 03:06