OŠTRE PORUKE IZ HDZ-a

‘Banožićev potez je glup i nezreo, za opoziv nema šanse! Ali, Plenković će ga sad držati još jače‘

HDZ-ovci s kojima smo razgovarali smatraju da je ministar Banožić pogriješio s pričom o opozivu

Ministar Mario Banožić
 

 Danijel Soldo/Cropix

Nastavak sukoba između predsjednika države Zorana Milanovića i ministra obrane Marija Banožića koji je kazao da je vrijeme za Milanovićev opoziv, komentirali su i neki članovi HDZ-a. Jedan istaknuti član stranke smatra kako je Banožić pogriješio s pričom o opozivu.

- To je potpuno glup potez. Svojedobno je to zazivao i Vladimir Šeks, ali za tako nešto nema šanse. Kako bi se to uopće moglo provesti - kaže ovaj HDZ-ovac i dodaje kako je Banožić u cijelom slučaju postupio potpuno nezrelo.

- S Milanovićem je jako teško izaći na kraj. On ima "oružje u jeziku" da ti pamet stane, najbolji je u tom uličnom prepucavanju, a Banožić je dozvolio da se s njim potkusurava. Gledajte, ne znam što je istina, a što laž u cijelom tom sukobu, ali stavljati tako teške riječi u javni prostor je strašno. Okruženje oko nas u sigurnosnom smislu nije dobro, a bavimo se trivijalnim stvarima. Mislim da bi pametniji i stariji, a to je u ovom slučaju predsjednik, trebao spustiti loptu na zemlju, a ne pozivati Plenkovića na megdan - kaže naš sugovornik iz HDZ-a. Smatra da će daljnja suradnja s Milanovićem biti katastrofa, dok za Banožića kaže kako će ga Plenković sada "još jače držati".

- To je Plenkovićev stil. Što više napadaju nekog ministra, on ga više brani. Sjetite se kako je bilo sa svim onim ministarskim aferama - komentirao je naš sugovornik.

Nekoliko članova HDZ-a kazalo nam je da, koliko znaju, u stranci nitko nije spominjao opoziv.

- To su ozbiljne stvari, ne može se time igrati - komentirao je jedan HDZ-ovac, dodajući kako bi Banožić sa sobom trebao imati ozbiljnog glasnogovornika ili savjetnika za medije jer nije dobro da tako upada u Milanovićeve zamke, a da mu se upravo to dogodilo s izjavom o opozivu.

- I predsjednik i ministar moraju se staviti u svoje zakonske okvire i držati se svatko svojih ovlasti. Dakle, moraju poštivati Ustav i Zakon o obrani gdje je sve jasno propisano, a sve osobne sukobe ostaviti po strani. Tako će moći nastaviti suradnju, a inače, ne moraju zajedno ni kavu popiti. Predsjednik treba prestati kršiti zakon, a ministar se treba resetirati i prestati odgovarati na svaku predsjednikovu izjavu i provokaciju - kazao je jedan od naših sugovornika iz HDZ-a.

Još jedan član stranke smatra da će predsjednik i ministar, bez obzira koliko oštar sukob bio, morati nastaviti surađivati.

- Morat će pronaći zajednički jezik. Ima puno bitnijih i važnijih stvari koje se moraju riješiti. Mislim da je Banožić, bez obzira na kritike, dobar ministar i da svoj posao radi dobro, ali ovo s opozivom je nerealno - komentirao je ovaj HDZ-ovac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 14:28