KARIJERNE PROMJENE

Banovina je, barem zasad, prošlost: Evo gdje će Puljak i Ivošević raditi nakon ostavki

Odmah po urudžbiranju ostavke, Ivica Puljak aktivirat će radni odnos na splitskom FESB-u, otkrila je glasnogovornica stranke Centar

Bojan Ivošević i Ivica Puljak

 Tom Dubravec/CROPIX

Gradonačelnik Ivica Puljak i njegov zamjenik Bojan Ivošević idućeg tjedna trebali bi i službeno podnijeti ostavke na svoje pozicije. Za drugog zamjenika, Antonija Kuzmanića, to još uvijek nije sigurno te se oko toga posljednja 24 sata lome koplja.

Svakako, interesiralo nas je planira li navedeni nerazdvojni duo nastaviti primati šesomjesečnu naknadu koja im zakonski pripada, kao i vraćaju li se na svoja stara radna mjesta, piše Slobodna Dalmacija.

Odgovore na ova pitanja dostavila im je glasnogovornica stranke Centar Ana Lučin čiji dopis prenose u cjelosti:

"Ni Ivica Puljak ni Bojan Ivošević neće koristiti zakonsko pravo na naknadu šest mjesečnih plaća po prestanku profesionalnog obavljanja dužnosti. Odmah po urudžbiranju ostavke, Ivica Puljak aktivirat će radni odnos na splitskom FESB-u, na kojem je zaposlen kao redoviti profesor u trajnom zvanju, i nastaviti sa svojom akademskom karijerom i znanstvenim radom.

Ako mu na predstojećim izborima građani ukažu povjerenje, status će staviti u mirovanje i u potpunosti se posvetiti funkciji gradonačelnika. Kad je izabran za zamjenika gradonačelnika, Bojan Ivošević dao je otkaz u tvrtki u kojoj je bio zaposlen. Trenutno ima nekoliko ponuda za posao, no u sljedećem razdoblju će se potpuno posvetiti kampanji".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 00:44