OBRAČUN S MILANOVIĆEM

Bandić smjenjuje šefa Zagrebačkog holdinga Ivu Čovića

Nisam ni babaroga ni vračara, a ne mogu biti ni Batman i znati sve. Dosada sam upozoravao, a odsada ću kažnjavati, kaže Bandić
 Ranko Šuvar/CROPIX

ZAGREB - Iako se nalazi usred kampanje za predsjednika države, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić itekako pomno nadgleda stanje u metropoli - posredno je najavio smjenu šefa Zagrebačkog holdinga Ive Čovića.

- Šef Kontrolnog ureda Grada Zagreba Mirko Herak dobio je nalog da pojasni što se to događa u Holdingu glede zapošljavanja. Svi koji su zapošljavali bez znanja predsjednika Skupštine, snosit će posljedice, i Ivo Čović i Vesna Majher - rekao je danas Bandić, a prenosi tportal.hr.

Podsjetimo, Čović je lani postavljen na čelo Holdinga kao Milanovićev čovjek. U pokušaju da obuzda Bandićevu moć, šef SDP-a je gradonačelniku nametnuo Čovića i preko njega pokušao dobiti nadzor nad poslovima koje financira Grad.

- Ja sam prije šest mjeseci kao predsjednik Skupštine trgovačkog društva donio odluku da nema više zapošljavanja u Holdingu, osim u proizvodnji. Odgovarat će svi koji su to kršili. Ne samo Vesna Majher, nego i Čović - istaknuo je gradonačelnik Zagreba i dodao:

- Ne vodim ja operativu Holdinga, nisam ni babaroga ni vračara, a ne mogu biti ni Batman i znati i nagledati sve. Dosada sam upozoravao, a odsada ću kažnjavati. Ako im ne paše, neka otvore privatne tvrtke i dokažu se ako su tako sposobni menadžeri - zaključio je Bandić.

Smjene u Zagrebačkom holdingu

Predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga Ivo Čović smijenio je direktora Autobusnog kolodvora Franju Žulja jer je interna revizija u toj tvrtci utvrdila da Žulj nije poštivao procedure vezane za zaposlenje Vesne Majher.

Ona je naime, posljednje dvije godine bila fiktivno zaposlena u toj podružnici Holdinga i primala plaću od sedam tisuća kuna. Nitko je od njenih kolega nikad nije vidio na poslu, a Žulj ju je bez obzira na to predložio za svoju pomoćnicu te joj ponudio dvostruko veću plaću.

Internoj reviziji naloženo je da i dalje u AKZ-U provjerava zapošljavanje šefice financija u izbornom stožeru Milana Bandića. Novi voditelj podružnice bit će Ante Cicvarić, dosadašnji voditelj tehničke službe na Autobusnom kolodvoru Zagreb.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 03:40