U USTANOVI 'URIHO'

BANDIĆ 'Siguran sam da će Grabar-Kitarović pobijediti. Zašto nije došla ovdje? Očito je imala neki problem ili posao koji je trebala napraviti'

Milan Bandić
 Bruno Konjevic / CROPIX

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić izjavio je u četvrtak u ustanovi URIHO da je siguran kako će HDZ-ova kandidatkinja za predsjednicu Kolinda Grabar-Kitarović pobijediti na izborima, izrazivši žaljenje što nije došla na taj događaj, iako je bila najavljena.

Bandić je to rekao prilikom obilaska Ustanove za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom - URIHO. Tamo je trebala biti i Grabar-Kitarović te održati prigodno obraćanje, no unatoč najavi, nije došla na događaj.

- Očito je imala neki problem ili posao koji je trebala napraviti. Žao mi je što nije došla, ali doći će u Novi Jelkovec gdje ima predizborni skup - komentirao je Bandić.

Na pitanje kako će kao gradonačelnik motivirati birače s područja Novog Jelkovca i Sesveta da podrže Grabar-Kitarović koja je ondje izgubila, Bandić je odgovorio da ona u prvom krugu "nije izgubila na tim mjestima, već da joj je Škoro uzeo pola glasova".

Ustvrdio je kako je zbroj glasova Miroslava Škore i Grabar-Kitarović bio više od 50 posto te pozvao birače da u nedjelju izađu na izbore.

- Njihovo je demokratsko pravo da odluče tko će voditi Hrvatsku narednih pet godina. Ja sam siguran da će to biti Kolinda Grabar-Kitarović - zaključio je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 23:59