GRADONAČELNIK ZAGREBA NA N1

BANDIĆ O OTPADU, ZET-ovim KARTAMA, PRIVATIZACIJI DINAMA I ŠEFU SDP-a 'Bernardić je moj učenik, ja sam ga naučio hodati, ima veliki potencijal'

Milan Bandić
 Ronald Goršić / Hanza Media

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić prilikom gostovanja u Intervjuu tjedna na televiziji N1 rekao je da će biti zadovoljan ako na "šest sjednica" Gradske skupštine riješi pitanje zagrebačkog Plana gospodarenja otpadom.

- Bez konsenzusa struke i građana neću ići. Otpad je nešto što traje kao problem 60 godina. Proći će to, polako. Što je šest sjednica na 60 godina problema, rekao je Bandić.

- Ako se rokovi i probiju, netko će to platiti, nastavio je gradonačelnik Zagreba i odgovorio tko će točno to platiti. - Građani, kao i sve. Svi plaćaju.

- Prostorno-planska dokumentacija zacrtala je Kostanjek i kompostanu. Ne ide, tražit ćemo alternativno, ako ne nađemo u Zagrebu, onda van Zagreba i točka. Iz sedam klubova nitko nije predložio nijedan amandman, alternativnu lokaciju. Nemaju oni hrabrosti predložiti ništa. Nastojat ću prvo umiriti građane, naći ćemo rješenje koje odgovara. U gradu ili u prstenu, rekao je Bandić.

Gradonačelnik Zagreba je rekao da brine o građanima Brezovice i Kostanjeka više nego što oni prosvjeduju te da se klizište Kostanjek mora sanirati.

- Hoće li biti samo dovoz krutog materijala ili drobilica, to ćemo sada vidjeti. A za Brezovicu ćemo naći alternativno rješenje. Ja da živim tamo i ja bih bio protiv, razumijem te ljude, pojasnio je.

Bandić je rekao da će eventualno premještanje lokacija za gospodarenje otpadom izvan Zagreba dovesti i do većih računa za građane, ali i da veći računi neće biti njegova krivica.

Na pitanje je li pogriješio uvođenjem ZET-ove karte od četiri kune, Bandić je rekao da nije.

- Za razliku od drugih ja sam nesavršen, ali još uvijek najbolji. Ne ukida se karta od četiri kune, uvode se nove, dodatne, izjavio je.

Gradonačelnik je rekao da Zagreb kao vjerovnik Agrokora po pitanju vraćanja duga nije bio u boljoj situaciji od drugih.

- Dobili smo točno kao i drugi. Ponosan sam na spas 3.500 ljudi u Tisku jer da to nismo napravili Tisak bi otišao pod led. Agrokor je 27 godina propusta svih Vlada koje su oplemenile Todorića. On nije izrastao na ledini. Da sam ja bio premijer ne bi se dogodio Agrokor, rekao je.

Bandić je rekao da apsolutno podržava ideju o privatizaciji Dinama te da će se ona napraviti u skladu sa zakonom.

- Zakon nas obvezuje. Pa Hajduk je to napravio odavno. Ali ne bih da napravimo tu privatizaciju kao Hajduk, rekao je Bandić i dodao da je u korektnim odnosima sa Zdravkom Mamićem, ali da se u zadnje vrijeme ne viđaju.

Komentirao je Bandić i svoj odnos s predsjednikom SDP-a Davorom Bernardićem u čijem se društvu našao na rođendanu njihovog zajedničkog prijatelja.

- Slučajno smo se sreli. Mislim da je to normalno. Što se tiče Bernardića, on kao i svo to mlado društvo tamo, to su moji učenici, ja sam ga naučio hodati. Bernardić je izuzetno pošten i korektan čovjek koji ima veliki potencijal i nadam se da će to jednog dana eskalirati u pozitivno, rekao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. srpanj 2024 07:05