ODLUČNO MOŽDA

Bandić o Glavašu: Od mog suđenja za Zagrepčanku ne komentiram presude

 Damir Glibušić/CROPIX

OSIJEK – Nezavisni predsjednički kandidat Milan Bandić izjavio je u utorak u Osijeku da će njegova kampanja koštati između 6 i 7 milijuna kuna.

- Vidim da neki znaju ono što ni ja sam ne znam. Čujem za nekih 20 milijuna kuna, ali kampanja će koštati između 6 i 7 milijuna kuna, a to će biti manje nego što će potrošiti onaj koji ostane iza mene na drugom mjestu – kazao je Bandić, koji nije želio odgovoriti na novinarsko pitanje je li Branimir Glavaš u procesu za ratne zločine imao pravedno suđenje.

- Ja sam jednom skoro nahajbao kada sam komentirao nepravomoćnu sudsku presudu vezano za Zagrepčanku tako da od tada ne komentiram presude - rekao je Bandić, koji je govoreći o Domovinskom ratu kazao da niti jedna vlast do sada nije dovoljno afirmirala Domovinski rat i dala dignitet braniteljima. No, na naš konkretan upit bi li on pomilovao generala Mirka Norca i da li bi oduzimao odličja osuđenim generalima i braniteljima, Bandić je izbjegao konkretan odgovor.

- Zar nije sramotno i žalosno da Hrvatska u nametnutom ratu od velikosrpske agresije i Slobodana Miloševića nema niti jednog heroja Domovinskog rata. Od veljače ću ja to znati prepoznati. Ako je netko napravio zločin u pravnoj državi postoji slijed stvari, ali ne prihvaćam da smo svi zločinci i budite sigurni da ću u tom smislu okrenuti novu stranicu. Ne prihvaćam stav “svi smo isti” i “tko nas zavadi”. Ja nisam kriv i ne prihvaćam krivicu – rekao je.

Na novinarski upit vezano uz odluku Ustavnog suda o tzv. haraču, Bandić je pak kazao da je krizni porez “vatrogasna mjera Vlade, koja ne bi bila potrebna da u proračunu nije bilo puno curenja.” On pak i za to ima rješenja, koja će ponuditi od veljače.





Bubalo zbog Bandićeve kampanje uzeo godišnji

Bandić je u Osijeku zaključio svoju troipodnevnu turneju krajnjim istokom Hrvatske, na kojoj je naučio da je “kava u Strošincima 3 kuna, a štucanje brade u Osijeku 20 kuna. Na Jelačić placu kava je 15, a štucanje brade 50 kuna.”

- Slavonija je ispaćena ratom, opustošena privatizacijom i tajkunizacijom. Slavonski seljak vjeruje samo u rad i to je suštinska poruka koju mogu iznijeti nakon ovih dana – rekao je Bandić kojemu je na turneji u Osječkoj županiji na raspolaganju bila kompletna infrastruktura HDSSB-a, čiji se čelnici Vladimir Šišljagić i Krešimir Bubalo nisu odvajali od njega, dok Šišljagića nije “shrvala temperatura.” Bubalo je, kaže, za to uzeo dvodnevni godišnji odmor, a uz Bandića su bili i čelnici osječke HVIDR-e.









'Nogometni uspjeh BiH i naš je uspjeh'

Iako je, što je i sam priznao, značajno doprinio Ćirinom dolasku na mjesto BiH izbornika, Bandić neće biti uz njega u srijedu u Zenici. - Ja na žalost neću moći biti u Zenici, jer ne mogu u isto vrijeme biti i u Vukovaru i svojim rodnim Grudama. Držim im fige da u srijedu uspiju, jer se mi trebamo veseliti uspjehu susjeda, ali ovo nije tuđi nego i naš uspjeh. Bliža nam je BiH, nego Portugal i siguran sam da će BiH na SP.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. srpanj 2024 16:17