MINISTAR OBRANE

Anušića novinari zatekli pitanjem o kakvom je to ‘klošaru‘ pričao sa Zoranom Milanovićem...

‘Nema tu prevelike ili premale suradnje, ona je onakva kakva mora biti da bi MORH funkcionirao, da bi funkcionirale misije‘

Ivan Anušić, ministar obrane 

 Tomislav Kristo/Cropix

Nakon sjednice Odbora za obranu pred medije je stao ministar obrane Ivan Anušić. Najavio je susret delegacija MORH-a i Ureda predsjednika na kojemu bi se trebalo početi rješavati zaostala pitanja, piše N1.

Anušića su pitali i za izjavu bh. ministra obrane da u RS-u vježbaju paravojne ruske postrojbe. Tražit će, kaže, informacije o tome jer BiH je susjedna zemlja. Detaljnije nije htio ulaziti u ovu temu.

“Radi se o drugoj suverenoj državi i ne bih kao ministar obrane htio komentirati njihovog ministra i njegovu procjenu ima li tamo nekoga ili ne”, kaže Anušić na pitanje

Suradnja s predsjednikom

Jučer se susreo s predsjednikom Zoranom Milanovićem, na susretu se, navodno, spominjalo i nekog “klošara”, a Anušić uz osmijeh kaže kako ne zna o čemu je riječ.

“Nema tu što biti plodonosnije, bolje ili lošije. Ona mora biti onakva kako nalaže zakon i Ustav, na toj će razini biti suradnja. Nema tu prevelike ili premale suradnje, ona je onakva kakva mora biti da bi MORH funkcionirao, da bi funkcionirale misije”, kaže Anušić. Dodaje i da će provoditi politiku Vlade, piše N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 10:54