BANDIĆEV PREFORMANS

Ante Tomić: Ovakav trijumf volje ne viđa se svaki dan

 Youtube

ZAGREB - Ne viđa se svaki dan takav trijumf volje, kao prije neki dan, kada se Milan Bandić izuo i u čarapama gazio po snijegu, padao na guzicu, da bi naposljetku pužeći na koljenima gurao vijenac preko zaleđene granitne ploče spomenika palim braniteljima u Brčkom.

Potresno je svjedočanstvo posrijedi, u posavskoj mećavi Bandićeva volja kao da je slomila njegov razum.

Valjda od umora, predsjednički kandidat djelovao je kao čovjek kojemu je ugašeno svjetlo u glavi i ne možemo se zapravo dovoljno začuditi okupljenima koji su oduševljeno zapljeskali kada je nevoljnik vijenac napokon dovukao pod spomenik.

Da su htjeli ljudski i kršćanski postupiti, ovi iz Brčkog trebali su nazvati Bandićeve najmilije da dođu po njega, okrijepe ga toplim čajem u koji su krišom smrvili nekoliko sedativa i umotanoga u deku odvedu kući.

Dogodi se gdješto, ruku na srce, i najboljima među nama da u pijanstvu ili od iscrpljenosti za okladu učinimo nešto slaboumno, popnemo se na stablo, zatvorimo u kontejner za smeće, skinemo goli i trčimo ulicama ili legnemo ispred jurećeg kamiona, no predsjednički kandidati baš i nisu osobe koje bi gledao u takvim izdanjima.

Predizborna je kampanja otišla predaleko i malo nas je već strah da bi drugi kandidati mogli napraviti nešto i luđe od Bandića. Da se Josipović pokuša osloboditi okova i izaći iz zaključanog sanduka pod vodom, a Vesna Pusić na motociklu da preskoči četrdeset parkiranih auta. Damir Kajin da stavi glavu u lavlje ralje, a Nadan Vidošević bez padobrana skoči s dvije hiljade metara.

Ništa od toga ne bismo željeli gledati...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. lipanj 2024 17:07