ZA LJEPŠE BLAGDANE

ANKETA: OČEKUJETE LI USKRSNICU OVE GODINE? Hrvatski poslodavci većinom dijele bonove od 400 kuna, ali ima onih koji daju i po 2000 kn

 Vlado Kos/CROPIX

Većina poslodavaca iz tzv. realnog sektora, odnosno proizvodnog, za svoje je radnike i ove godine pripremila uskrsnicu, piše Glas Slavonije.

Prema riječima Šime Oreškovića, predsjednika Sindikata PPDIV-a, koji okuplja tvrtke iz područja poljoprivrede, prehrambene i duhanske industrije te vodoprivrede, većina uskrsnica je u bonovima koji se mogu potrošiti u nekim od trgovačkih lanaca, a u prosjeku se kreću u iznosu od 400 kuna.

- Visina i isplata uskrsnica i božićnica našim članicama pretežito je utvrđena kolektivnim ugovorima, i zavisno od društva do društva kreću se od 200, 400 pa do 700 kuna, koliko su, primjerice, dobili u bonovima svi radnici Agrokor koncerna - Kazao je Orešković pa kazao kako neki dobivaju i puno veće svote.

- Posebno nam je zadovoljstvo ove godine istaknuti Žito grupu koja je svim radnicima isplatila uskrsnicu u iznosu od 2000 kuna u novcu, plus 200 kuna u Žitovim proizvodima - izjavio je Orešković, te dodao kako je ovo sve skupa rezultat kvalitetnog socijalnog dijaloga s vlasnikom grupe, ali i njezinih poslovnih rezultata.

Marko Pipunić, predsjednik Uprave Žita, potvrdio nam je sve navode Šime Oreškovića, te je dodao kako od samog početka vode brigu o svojim radnicima, a što uključuje, između ostaloga, i isplatu uskrsnica, božićnica i ostalog.

U PPDIV-u navode kako, nažalost, i dalje ima i negativnih primjera gdje poslodavci svojim radnicima uopće ne isplaćuju ni uskrsnice ni božićnice, piše Glas Slavonije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 23:23