BORBA NA INTERNETU

ANALIZA DRUŠTVENIH MREŽA Milanovićevi simpatizeri ljuti na Kolindu zbog jedne rečenice, a Kolindini nazvali Milanovića agresivcem koji upada u riječ

 
Kolinda Grabar-Kitarović i Zoran Milanović
 CROPIX

Dan nakon sučeljavanja na RTL televiziji, dvoje preostalih predsjedničkih kandidata, Kolinda Grabar-Kitarović i Zoran Milanović, nastavljaju svoju digitalnu kampanju. Kandidati, ali i njihovi simpatizeri iz neslužbenih grupa podrške, su se danas uvelike bavili sučeljavanjem. Kako su se kandidati osvrnuli na sučeljavanje te kako su njihovi simpatizeri procijenili nastupe kandidata?

Kolinda Grabar-Kitarović

Kolinda Grabar-Kitarović svoju digitalnu kampanju nastavlja bez većeg osvrta na jučerašnje sučeljavanje. U svojoj objavi je izjavila da je sučeljavanje potvrdilo njene prethodne objave – da s njom Hrvatska ide dalje, dok se s drugima vraća na podjele. Pritom je objavila i fotografiju sa Zlatkom Dalićem, te zahvalu na njegovoj potpori.

Njeni simpatizeri iz neslužbenih grupa podrške su bili izrazito aktivni, raspravljajući o sučeljavanju. Pohvalili su nastup Grabar-Kitarović, ocijenivši da je bio miran i koncentriran. Milanovića su pak kritizirali da je bio previše agresivan i da je stalno prekidao Grabar-Kitarović u njenim odgovorima.

Osobito su ga kritizirali zbog njegovih komentara o „šatorašima“. Osim rasprava o sučeljavanju, osvrnuli su se i na Škorinu izjavu da će svoj glas dati broju 3, hrvatskom narodu. Na tu su izjavu izrazito negativno reagirali, optužujući Škoru da time direktno pomaže Milanoviću u drugom krugu, jer šalje poruku svojim biračima da ne glasaju za Grabar-Kitarović.

Zoran Milanović

Zoran Milanović se, za razliku od Grabar-Kitarović, više osvrnuo na jučerašnje sučeljavanje. U svojoj objavi je direktno kritizirao Grabar-Kitarović, smatrajući da pojedinac koji ne može dva sata razgovarati o problemima Hrvatske nije u stanju biti predsjednik Hrvatske.

Njegovi simpatizeri iz neslužbenih grupa podrške su također uvelike raspravljali o sučeljavanju. Pohvalili su Milanovića, procijenivši njegov nastup kvalitetnim. Također smatraju da je pametno iznosio svoja mišljenja i ukazivao na nedostatke Grabar-Kitarović te da je ostavio dojam iskrenosti. Međutim, smatraju i da se na sučeljavanju doimao nervoznim i pod pritiskom te da je mogao bolje kritizirati i napadati argumentima Grabar-Kitarović.

Grabar-Kitarović su uvelike kritizirali, tvrdeći kako je na sučeljavanju s vremenom počela gubiti koncentraciju, da je uglavnom čitala iz bilješki i stalno ponavljala iste rečenice i optužbe. Zamjeraju joj što se pozivala na Ivu Sanadera, a pogotovo su negativnim ocijenili njene komentare na račun Ivice Račana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. srpanj 2024 22:23