RUŽNA USPOMENA

Američki novinar u Hrvatskoj: 'U Trogiru sam nepropisno parkirao, a onda sam postao žrtva reketa!'

 Boris Kovačev/CROPIX

Američki novinar Andrew Wolfson nije se iz Hrvatske vratio s lijepim uspomenama: prema onome što je ispričao Croatian Timesu, boravak u Trogiru ostat će mu u sjećanju po - reketarenju, prenosi Slobodna Dalmacija.

Kako je naveo Wolfson, u Trogir je stigao nakon vožnje iz Plitvica kasno navečer.

, ali, tvrdi on, samo na 45 sekundi, kako bi se raspitao za put do hotela u kojem je trebao odsjesti. Kada se vratio u automobil i pokušao krenuti dalje, omela ga je buka pokraj suvozačkih vrata, a potom je vidio da mu djelatnik "pauka" na prednje kotače sa suvozačke strane stavlja lance.Tvrdi da mu se čovjek prišuljao i pokušao otegliti njegov automobil.

- Nisam znao što se događa. Nastavio sam voziti unatrag, ali on je na to otvorio moja vrata, uhvatio me za ruku, izbacio na cestu i oduzeo mi ključeve!- ispričao je novinar za Croatia Times.

- Uskoro je došao policajac, kojem sam kazao da sam nepropisno bio parkiran samo jednu minutu, što su mu potvrdili u obližnjoj trgovini u kojoj sam pitao za smjer. No, njega objašnjenja nisu zanimala, samo je uzeo moju putovnicu i odveo me u policijsku postaju, ispričao je za Croatian Times. - prisjeća se nemolog događaja Wolfson.

Međutim, nakon što je Amerikanac platio kaznu, policajac mu je, tvrdi, pokazao na djelatnika "pauka" i rekao da mora i njemu platiti 200 kuna, iako mi nisu odvukli auto.

- Ja sam to shvatio kao reketarenje - zaključio je Wolfson.

Croatian Times navodi da je trogirska policija izjavila da će provjeriti priču, prenosi Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 12:34