EVO ZAŠTO NA BRAČ

Američki mediji nas opet hvale: Brač je pravi odabir za brojne pustolovine

 Zvonimir Barišin / Cropix

ZAGREB - Ulaskom u 2012. mediji su već počeli savjetovati čitateljima koja mjesta bi trebali posjetiti u novoj godini. Američki Huffington post svojim je čitateljima preporučio posjet otoku Braču.

- Postoje veoma lijepa, a manje poznata mjesta, među njima je i Brač u Hrvatskoj, piše Huffington Post.

Hrvatski otok su opisali kao “prekrasan prostor koji pruža mogućnost za brojne adrenalinske aktivnosti”. Spominje se i 778 metara visoka Vidova gora s čijeg vrha se pruža pogled na predivne plaže, obronke, a i na druge dalmatinske otoke.

Čitateljima se preporučuje i ronjenje u jami Lučice i surfanje između Brača i Hvara zbog maestrala koji pružaju odlične uvjete za ovaj sport.

Spominje se i da Brač ima preko 100 lokacija za penjanje po stijenama i da su Lozišća idealno mjesto za početnike, kao i da je ovaj otok savršeno mjesto za kajakaštvo svih razina. Posebno se preporučuje čitateljima da posjete festival ekstremnih sportova koji se održava od 1999. godine i zaokružuje bračku avanturističku priču.

Svi koji se odluče posjetiti Brač, prema pisanju stranice, moći će uživati u odličnim stazama za pješačenje i vožnju bicikla, kao i u borovim šumama, maslinicima, osamljenim plažama, ronjenu i planinarenju po stijenama koje se nalaze na više od sto lokacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. lipanj 2024 23:54