OD IZVORA DO MORA

Ambalažni otpad skupljao se i na Korčuli, u pomoć priskočili i volonteri iz Zagreba

Kad vidimo ovo tirkizno more, otočiće, bijele oblutke i znatiželjne jelene, shvatimo da imamo najljepše more na svijetu, kaže volonter Marko Bešlić

Od izvora do mora - Korčula

 Privatna Arhiva/

U subotu je, u sklopu ekološkog projekta Od izvora do mora, održana akcija prikupljanja ambalažnog otpada na korčulanskim škojima Badija, Planjak, Kamenjak i Sutvara u kojoj je sudjelovalo 60 volontera. Akcija je organizirana u suradnji Gradskih kotareva Stari grad i Sv. Antun, Grada Korčule, KTD Hober te uz podršku brojnih lokalnih udruga i klubova, uključujući članove KPK, Taekwondo klub-a Forteca, Rukometnog kluba Korčula i sekcije brodara Korčulanski Barkarijoli.

image

Od izvora do mora - Korčula

Privatna Arhiva/

Iz Korčule su svim volonterima zahvalili što su svoj slobodni dan odlučili iskoristiti za čišćenje okoliša od ambalažnog otpada. Posebno su zahvalili učenicima OŠ Petra Kanavelića i osnovnoškolcima iz Orebića, koji su sudjelovali u okviru Taekwondo kluba Forteca sa svojom trenericom, kao i građanima Korčule i ekipi iz Zagreba s Markom Bešlićem.

“Ova akcija je još jednom dokazala koliko možemo postići zajedničkim naporima. Nastavljamo s ovakvim inicijativama i u budućnosti, za dobrobit našeg okoliša i zajednice”, poručili su s tog jadranskog otoka.

Marko Bešlić, zagrebački volonter koji se uključio u akciju čišćenja na Korčuli, kaže kako je sa zadovoljstvom vrijeme tijekom produljenog vikenda iskoristio za ovu akciju. Pohvalio je sve sudionike, ali i organizaciju koja je stajala iza svega.

image

Od izvora do mora - Korčula

Privatna Arhiva/

“Da nije bilo ove akcije, ne znam kad bih obišao Badiju okolo-naokolo. Kad vidimo ovo tirkizno more, otočiće, bijele oblutke i znatiželjne jelene, shvatimo da imamo najljepše more na svijetu. Vidimo se opet na sljedećoj akciji!” poručio je Marko Bešlić.

Ekološki projekt Od izvora do mora organiziraju Coca-Cola, Jutarnji list, Konzum i Udruga gradova kako bi ukazali na važnost pravilnog odlaganja ambalažnog otpada i doprinijeli urbanom pošumljavanju hrvatskih gradova. Ove godine u njemu sudjeluje veliki broj gradova - čak 30. Najbolji mali, srednji i veliki grad dobit će po 15 tisuća eura za sadnju novih stabala.

Na Korčuli bi taj iznos voljeli iskoristiti za pošumljavanje šetnice u zoni stare gradske jezgre.

image

Od izvora do mora - Korčula

Privatna Arhiva/

Subotnja akcija bila je 15. po redu akcija čišćenja obalnog pojasa korčulanskih škoja. Idejni tvorac ekološke akcije čišćenja korčulanskih škoja, bio je pokojni Ante Prizmić, dugogodišnji predsjednik Gradskog kotara sv. Antun. Ekološku inicijativu od početka podržava, organizira i sudjeluje u njoj Alan Farac, predsjednik Gradskog kotara Stari grad, koji je prisustvovao svim dosadašnjim akcijama koje se tradicionalno održavaju u predsezoni.

Ta je ekološka akcija ove godine po drugi put prijavljena na ekološki projekt Od izvora do mora. Iz Korčule poručuju da je glavni cilj prijave bilo podizanje svijesti o važnosti očuvanja okoliša i promoviranje aktivnog sudjelovanja zajednice u zaštiti prirodnih resursa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. lipanj 2024 14:59