BORBA PROTIV KARLOVAČKE TOPLANE

Aktivisti donijeli peticiju, gradonačelnik je nije primio jer je na duhovnoj obnovi u samostanu

'Ne želimo da se više Toplana financira iz gradskog proračuna jer ne vidimo kraja bacanju novca'
 Robert Fajt / CROPIX

KARLOVAC - Marijan Fudurić, aktivist građanskog pokreta "Neću usluge Toplane" danas je u Gradskom magistratu predao peticiju koju je potpisalo 1010 građana kojom se traži da Grad prestane financirati Gradsku toplanu, poduzeće koje oko 8000 korisnika snabdijeva toplinskom energijom.

- Ne želimo da se više Toplana financira iz gradskog proračuna jer ne vidimo kraja bacanju novca. Do sada je na dvije toplane, onu u stečaju i ovu novoosnovanu, iz proračuna utrošeno 150 milijuna kuna. Smatramo da su to novci svih građana Karlovca, a ne samo jedne trećine koja ima gradsko grijanje. Što je s ostalim građanima, njima do sada Grad za grijanje nije platio nijednu kunu - kaže Marijan Fudurić smatrajući da bi se, s obzirom na broj potpisnika peticije, tema Toplane trebala naći na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća.

Iako je namjeravao peticiju uručiti osobno gradonačelniku Damiru Jelići, to mu nije uspjelo, jer je prvi čovjek grada na četiri rijeke na godišnjem odmoru koji, zajedno s karlovačkim vjeroučiteljima, provodi na duhovnoj obnovi u karmelićanskom samostanu Sv. Ilije u Hercegovini, pa su peticiju preuzele gradske službe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. rujan 2024 05:19