NOVI ZAKON

'AKO NE BUDE POREZA NA NEKRETNINE, NEĆE BITI NI SMANJENJA DOPRINOSA ZA ZDRAVSTVENO' Upozorio je Linić

 Goran Mehkek / CROPIX

Ako ne bude poreza ne nekretnine, neće biti ni novog smanjenja dopirnosa za zdravstveno osiguranje, upozorio je uoči današnje sjednice Vlade ministar financija Slavko Linić.

Komentirajući upozorenje koje je u današnjem Jutarnjem listu dao Jozo Radoš, član Predsjedništva HNS-a, koji je istakao da njegova stranka neće podržati uvođenje poreza na nekretnine, Linić je poručio da zakone ne donose ni on, ni ministri iz HNS-a, već Sabor . Slična upozorenja stigla su i iz redova drugog koalicijskog partnera, IDS-a, čiji je predsjednik Ivan Jakovčić sinioć za HTV upozorio da je „Plan 21“ mrtav.

Šefovi stranaka, kaže Linić, mogu o svemu razgovarati, ali važno je poslati poruku da Hrvatska, za razliku od nekih drugih zemalja u okruženju, ima stabilnu Vladu, koja u Saboru ima stabilnu većinu.

„To je bitka za konkurentnost hrvatskoga gospodarstva“, poručio je Linić koalicijskim partnerima i javnosti.

Probleme u funkcioniranju koalicije ne vidi ni ministrica graditeljstva iz HNS-ovih redova Anka Mrak – Taritaš. Kukuriku koalicija, po njoj, je stabilna i u njoj nema problema.

Linić se u razgovoru s novinarima osvrnuo i na jučerašnje zaključke Misije MMF-a. MMF je, ocijenio je Linić, janso ocijenio da bi htjeli da se neke reforme provode brže, ali složio se da one daju rezultata. Vlada će tako nastaviti i dalje.

„Znali smo što treba napraviti u 2012., znat ćemo i kako u 2013.“, naglasio je Linić, dodavši kako Vlada namjerava obuzdati potrošnju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 21:00