PREGRŠT NAGRADA

17 INOVACIJA - 27 ODLIČJA Uspjeh hrvatskih inovatora na Tajvanu

 Neja Markicevic / CROPIX / Neja Markicevic / CROPIX

ZAGREB Hrvatski su inovatori postigli svjetski uspjeh na netom završenoj izložbi inovacija WIIPA na Tajvanu, 17 hrvatskih inovacija i novih proizvoda nagrađeno je s ukupno 27 odličja, od toga sedam zlata, 10 srebra i 10 posebnih nagrada, izvijestili su u ponedjeljak iz Hrvatskog saveza inovatora.

Prva izložba inovacija WIIPA, Svjetske organizacije inovatora i industrijskog vlasništva, u gradu Kaoshungu okupila je 400 inovacija iz 26 država.

Svih 17 hrvatskih izlagača je bilo izuzetno uspješno kako u smislu interesa za komercijalizaciju na azijskim tržištima, tako i u smislu brojnih i vrijednih nagrada, navode iz Hrvatskog saveza inovatora.

Pritom osobito ističu Vladimira Bošnjaka koji je za "Streeter - osobno električno vozilo" nagrađen Velikom nagradom WIIPA i zlatnim odličjem.

Ivan, Roman i Tomislav Krunić za "Roto rašpu" i "Tračnu rašpu" nagrađeni su zlatnom i srebrnom medaljom i nagradama Honkongške asocijacije inovatora i Međunarodnog inovatorskog foruma.

Anamarija Medved svojom je "Spravom za bojanje uzoraka na kosi" osvojila posebnu nagradu za najbolju inovaciju u kategoriji osobne njege i zlatno odličje.

Zlatnom hrvatskom nizu na ovoj izložbi su se pridružili Nada Žiljak s inovacijom "InfraredART", Snježana Firšt Rogale i Dubravko Rogale s inovacijom "Inteligentni odjevni predmet s adaptivnim termoizolacijskim svojstvima", Mirjana Brlečić s inovacijom "NIKEL - Ruža Set prirodne kozmetike za njegu lica" i Anita Bušić za inovaciju "BodyRecog - aplikacija za mjerenje i analizu ljudskog tjela".

Srebrnim odličjima i posebnim nagradama za svoje su inovacije nagrađeni Rosa Ferinčević, Melita Pavlek Močan i Dora Močan, Dragica i Rade Nekić, Darija Breitenberger i Mask Udov, inovacijski tim na čelu s Janom Žiljak Vujić, Matej Bošnjak i Marin Kovačić.

Predsjednica Hrvatskog saveza inovatora i dopredsjednica WIIPA Ljiljana Pedišić nagrađena je za svoje dosadašnje međunarodne aktivnosti nagradom AGRIGREEN inovatora iz Katara.

Hrvatski nastup na izložbi u Kaoshungu organizirali su Hrvatski savez inovatora i Savez inovatora Zagreba uz potporu Grada Zagreba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 16:08