100 POSTO PRIVATNO - JELENA ROZGA

FOTO, VIDEO Nekad se tukla s dečkima iz razreda, a danas je najveća zvijezda naše estrade

Rasplesana balerina iz Splita nekad se tukla s momcima iz razreda, a sad je najveća zvijezda hrvatske estrade. Usprkos tome uspijeva sakriti tko joj je trenutni dečko
Zagreb, 110311.Pjevacica Jelena Rozga. Foto: Biljana Gaurina / CROPIX
 Biljana Gaurina / CROPIX

ZAGREB - Zvijezde jedino možeš dosegnuti ako nikada, ali baš nikada ne odustaneš od svojih snova. Moraš vjerovati u sebe i ništa te ne smije pokolebati. Tada uspjeh neće izostati, ispričala je svojedobno splitska pjevačica Jelena Rozga (34) u jednom intervjuu.

Danas ona nije samo bivša pjevačica grupe Magazin koja je krenula u nesigurne solo vode, a naslijedila ju je neka druga i mlađa. Ona sada uživa status pjevačke megazvijezde. Novom kraljicom estrade, slučajno ili ne, okrunjena je baš na dan kada su njezini sugrađani slavili 100. obljetnicu Hajduka. Više od 12 tisuća obožavatelja, do posljednjeg mjesta, ispunilo je splitsku Spaladium Arenu.

Danima unaprijed rasprodane su sve karte. Karte za veliki zagrebački koncert, 15. travnja u Ciboni, gotovo su već rasprodane, a njezini hitovi s posljednja dva albuma poput “Bižuterije”, “Gospe moje”, “Rodit ću ti ćer i sina” i sličnih iz glazbene radionice Vjekoslave i Tončija Huljića postali su nezaobilazni “must have” na svakom zabavljačkom događaju, narodnim feštama, vjenčanjima...

Ništa nije došlo preko noći

- Nije tu bilo uspjeha preko noći, niti je Rozga odjednom postala instant-zvjezdani proizvod.

Ona je od prvog dana jako pametno postupala, odgajala je publiku da odrasta zajedno s njom i uvijek joj se nesebično davala.

Birala je pjesme i stil glazbe koji će joj se dugoročno isplatiti. Nastupala je i kad je bila bolesna, s temperaturom i upalama, pred pedeset ljudi, ali i pred više tisuća. Nikad joj ništa nije bilo teško učiniti za karijeru jer je cijeli život podredila tome i napokon je došlo vrijeme da uživa u slavi - opisao nam je njezin karakter bivši menadžer i splitski estradni mecena Ivica Bubalo, koji je s Jelenom surađivao od samih početaka njezine karijere, kad je bila samo jedna od ambicioznih djevojčica koje su maštale o tome da će postati pjevačice.

Jelenu Rozgu prvi sam put sreo u listopadu 1995. godine na zagrebačkoj Domijadi. To je bio zajednički tulum srednjoškolaca iz đačkih domova - mladića s Mažuranićeva trga i djevojaka iz ženskog doma u Opatičkoj ulici. Idealna prilika za druženje učenika iz svih krajeva Hrvatske.

No, kako su svim klincima po domovima bili zabranjeni izlasci nakon 21 sat, nama je to bila idealna, ali i jedina prava prilika za prve srednjoškolske tulume, prve ljubavi, ali i nadmetanje u umješnosti kako na takve tulume prokrijumčariti alkohol pored strogih odgajatelja.

SVE O INTIMNOM ŽIVOTU JELENE ROZGE U CIJELOSTI PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU NEDJELJNOG JUTARNJEG

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. lipanj 2024 05:06