AKCIJA U DUBROVNIKU

‘Vihor’ otpuhao sedam dilera: Drogu držali u hotelu 'Hilton'

 Davor Pongračić/CROPIX

DUBROVNIK -Dubrovačka je policija po dovršetku četveromjesečne opsežne operativne akcije pod kodnim imenom "Vihor“ nadležnim državnim odvjetništvima, zbog osnovane sumnje u počinjenje ukupno 22 kaznena djela iz oblasti zlouporabe opojnih droga prijavila čak 16 osoba s područja Dubrovnika.

Zbog osnovane sumnje da su povezani s preprodajom marihuane te amfetamina ecstasy policija je kaznene prijave podnijela protiv Điva Njirića (25), Nikole Rakića (27) i Mara Vučetića (28) koji se još uvijek nalaze u pritvoru. Kazneno su prijavljeni i Lujo B. (27), Mario M. “Marika” (30), Davor B.J. (27), Veljko V. (33) i Jerko M. “Manjača” (35).

Valja reći kako se akcija već koncem travnja počela privoditi kraju u Zagrebu, gdje je s 96 gr kokaina kao “teklič” uhićen Dubrovčanin Vlaho Urljević (24). Ubrzo potom su u sklopu druge akcije u Zagrebu uhićeni i Njirić te Dubrovčanin Antonio Damjanović (27), a potom se krim-istraga koncentrirala na dubrovačko područje te uporno praćenje 16 osumnjičenika nad kojima su obavljeni i “posebni izvidi”.

U akciji “Vihor” zaplijenjeno je ukupno 89,5 grama marihuane te 16,7 gr amfetamina, tri tablete ecstasya i jedna precizna digitalna vaga. Zbog posjedovanja narkotika DORH-u su kazneno prijavljeni Dubrovčani Ragib Č. (27), Marija Ž. (24), Vladislav M. (28), Đivo P. (24), Mario M. (30), Edin M. (35), Igor I. (26), Sanja C. (30) i Silvija Z. (30).

Krim- istragom u akciji "Vihor“ je utvrđeno da je Njirić (25), koji se još nalazi u pritvoru zagrebačkog Remetinca, prodao kilogram marihuane Rakiću koji je pola kilograma prodao Luju B. (27), a preostalu drogu kako smo iz pouzdanih izvora neslužbeno doznali neko vrijeme čak držao u prostorijama hotela "Hilton“, odakle je sa svog radnog mjesta posredstvom telefona prodavao tu drogu narkomanima na durbovačkom području.

Istragom je utvrđena i osnovana sumnja da je Vučetić, inače pritvoreni osumnjičenik za preprodaju drogu kupovao od Maria. M.M. (30) te je povremeno preprodavao i u prostoru renomirane udruge dubrovačke mladeži Art radionice “Lazareti” u kojem je prostoru i drugim osobama omogućavao uživanje droge.

U PU dubrovačko- neretvanskoj smo doznali kako je ovo riječ o jednoj od najvećih skupina s područja Dubrovnika koja je uhićena u zadnje vrijeme pod sumnjom za umiješanost u zlouporabu droga. No, vjerojatno će akcija imati i “nastavak” jer je u tijeku obrada i povezivanje podataka prikupljeniuh zahvaljujući posebnim izvidima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. lipanj 2024 18:40