MAJKA SPAŠENOG DARIJA JUZBAŠIĆA

‘Dečki su se utapljali, zvali pomoć, ali nitko s obale im nije pomogao! Neki su ih čak i fotografirali...’

 Emica Elvedji/CROPIX

Dan nakon tragedije na izletištu Bošnjački vjerovi, županjska je Posavina zavijena u crno.

Martin Babogredac (19) zvani Šiško te Marko Prgić (33), utopili su se u muljevitoj vodi nakon opasne vožnje čamcem, a druge dvije obitelji zahvalne su što su se spasili Dario Juzbašić i Toni Matanović.

Iako neki od njih nisu znali plivati, svjedoci kažu da bi plovidba prošla u redu da na čamac nisu ukrcali moped. Dario i Toni pušteni su iz vinkovačke bolnice na kućnu njegu.

- Sin je bolje, ali je i dalje u šoku. Ničeg se ne sjeća. Zar im baš nitko nije mogao priskočiti u pomoć kad su čuli da ih djeca dozivaju? Neki su čak to i fotografirali - rekla je kroz suze majka spašenog Darija.

- Šiško, naš anđele. Nitko nije imao želje za životom kao ti. Bol koju proživljavamo je neopisiva. I tko će nam, a što nas je uvijek fasciniralo, pričati tvoje prave lovačke priče - jedna je od poruka koju su na društvenim mrežama ostavili prijatelji pokojnog Martina.

Podsjetimo, na Praznik rada 15-ak mladića je feštalo. Četvorka je na čamac ukrcala motocikl koji su njihali. Čamac se prevrnuo, Dario i Toni su se uspjeli spasiti, a nakon sat i pol potrage ronioci su izronili dva tijela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2024 08:33