IZRUČEN U ALABAMU

ZLOSTAVLJAO POKĆERKU U AMERICI, MJESECIMA SE SKRIVAO NA KORČULI Optuženog pedofila ulovili na Karasovićima, krenuo je u rat u Siriju

D. A. P. bio je jedini lovočuvar u Calhoun Countyju i iznenada je nestao nakon što je doznao da mu se sprema uhićenje
 Denis Jerković/EPH

Amerikanac s inicijalima D. A. P. (54), kojega su hrvatski policajci uhitili u siječnju po Interpolovoj tjeralici SAD-a zbog optužbi da je seksualno zlostavljao svoju pokćerku, iz Hrvatske je preko Crne Gore trebao otputovati u Siriju, gdje se kao snajperist namjeravao boriti na strani sirijskih pobunjenika, ali na fronti protiv Islamske države.

Sumnjivac, koji je u okrugu Calhoun u Alabami radio kao lovočuvar, odnosno nadzornik za okoliš prije uhićenja 11. siječnja ove godine dulje vrijeme boravio je na Korčuli, gdje je prije nego što je u Alabami protiv njega pokrenut postupak, dakle tijekom ljeta prošle godine, doputovao preko Frankfurta. Uhićen je na graničnom prijelazu Karasovići kad je u automobilu s jednim starijim Dubrovčaninom iz Hrvatske pokušao prijeći u Crnu Goru.

Bizarne informacije o njegovoj želji da se priključi borbi protiv ISIS-a potvrđene su iz šerifova ureda u Calhoun Countyju, a iz ureda su Jutarnjem listu potvrdili da je nakon mjesec i pol dana ekstradicijskog postupka bjegunac krajem veljače predan američkom pravosuđu.

- On je kod nas u SAD-u - rekli su nam jučer iz Ureda šerifa.

Zanimljivo je kako je osumnjičenik u Uredu za okoliš okruga Calhoun radio sve do lipnja prošle godine, kada je nenadano dao ostavku ostavivši okružni ured bez zaposlenika s obzirom na to da je drugi lovočuvar ostavku dao šest dana ranije te otišao raditi - u Ured šerifa. Novinari lokalnih medija tada su pokušali stupiti u kontakt s D. A. P. kako bi saznali zbog čega je ostavio njihov okrug bez ijednog lovočuvara, međutim on je iznenada nestao i nisu uspjeli s njim kontaktirati.

Prema navodima Matthewa Wadea, glavnoga zamjenika Ureda šerifa, bjegunca je hrvatskim policajcima prijavio vlasnik konačišta gdje je spavao i živio neko vrijeme. Također, tvrdi Wade, uhićenje je otkrilo i dosad nepoznate detalje, da je i majka zlostavljane djevojčice koja je bila u braku s D. A. P. sudjelovala u prikrivanju zlostavljana svoje kćeri. I majka je uhićena u Alabami te je zbog pomaganja počinitelju također pritvorena u tamošnjem zatvoru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. srpanj 2024 23:57