KRŠENJE MJERA

Zbog svadbenog slavlja mladencima prijeti i zatvor: Policija ih ulovila na imanju poznatog političara

Kazneno su prijavljeni za širenje i prenošenje zaraznih bolesti, a za što zakon predviđa i do tri godine zatvora
Izletište Polovanec; u krugu: Miroslav Polovanec
 Tomislav Krišto/cropix; Izletište Polovanec

Zbog organiziranja proslave vjenčanja na Valentinovo unatoč zabrani okupljanja, policija je kazneno prijavila Miroslava Polovanca (48), zastupnika u zagrebačkoj gradskoj Skupštini, ali i dvoje mladenaca koji su na njegovu imanju u Đurđekovcu slavili pir.

Polovanec te organizator proslave 23-godišnji mladoženja i godinu mlađa mlada, kazneno su prijavljeni nadležnom tužiteljstvu redovnim putem za širenje i prenošenje zaraznih bolesti, a za što zakon predviđa i do tri godine zatvora.

Iz Policijske uprave zagrebačke kažu da su 14. veljače sat vremena iza ponoći u zatvorenom ugostiteljskom objektu na području Đurđekovca policijski službenici utvrdili kako ugostiteljski objekt posluje i da je u tijeku proslava svadbene svečanosti, unatoč zabrani, odnosno protivno odluci Nacionalnog stožera civilne zaštite.

U kršenju mjera policajci su zatekli, legitimirali i provjerili ukupno 13 osoba od čega su četiri bila zaposlenika i još sedam gostiju uz mladence. Prilikom postupanja nije bilo uporabe sredstava prisile te je u suradnji s djelatnicima Državnog inspektorata objekt zapečaćen.

Negira feštu

Unatoč nizu pokušaja, nismo uspjeli stupiti u kontakt s Miroslavom Polovancem jer se nije javljao na telefonske pozive niti na poruke, a njegova supruga nam je tek kratko rekla da oni pošteno zarađuju svoj kruh. No, Polovanec je za 24 sata negirao navode policije ustvrdivši da nije bilo nikakve fešte, već da je devet ljudi, navodno članova jedne obitelji, zatečeno na parkiralištu njegova imanja.

Inače, na stranici zagrebačke gradske Skupštine stoji da je Miroslav Polovanec građevinski tehničar visokogradnje sa srednjom stručnom spremom te da ne pripada niti jednoj političkoj stranci. A što se tiče članstava u radnim tijelima Gradske skupštine, naveo je da je član Odbora za zaštitu okoliša, Odbora za poljoprivredu, šumarstvo i vodno gospodarstvo, Odbora za mladež i Odbora za mjesnu samoupravu.

Imanje u Đurđekovcu koje Polovanci vode preko OPG-a mještani hvale te napominju kako se doista trude gostoprimstvo servirati gostima.

Paket mjera

- Na to izletište dolaze i poznate osobe, pa se za našu malu zajednicu konačno čuje izvan seoskih međa. Bio je tu i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, ali i Josip Manolić, koji je njihov obiteljski prijatelj. Cijela obitelj Polovanec je angažirana u tom poslu i ne boje se rada, korona nas je sve unazadila pa tako i njih, a ta svadbena proslava ne vjerujem da je bila kao takva organizirana nego sam uvjeren da će dokazati sudskim putem da je to bilo manje okupljanje unutar članova jedne obitelji - uvjereno će jedan od njihovih susjeda.

Sukladno odlukama Stožera, još od kraja studenoga u Hrvatskoj je dozvoljeno privatno okupljanje do najviše 10 osoba, no zabranjeno je održavanje svadbenih svečanosti, što je dio paketa mjera kojima je Hrvatska ušla u mini lockdown, a čije se djelomično popuštanje očekuje od 1. ožujka. No, neslužbeno doznajemo, dozvola održavanja svadbi nije među odlukama koje Stožer misli donijeti u ovotjednom paketu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. lipanj 2024 13:40