UZNEMIRUJUĆI PRIZORI

Zbog strašne nesreće na Trešnjevci uhićen vozač kamiona: Policija objavila kako je došlo do tragedije u kojoj je poginula žena (82)

Uhićeni 50-godišnji vozač kamiona kazneno prijavljen zbog izazivanja prometne nesreće sa smrtnim ishodom, prenoćio je na policiji
 Damjan Tadic/CROPIX

Za smrt 82-godišnje zagrebačke umirovljenice na koju je jučer oko 10 sati, dok je prelazila kolnik na zagrebačkoj Trešnjevci s hodalicom, kazneno će odgovarati 50-godišnji vozač teretnjaka Mercedes zagrebačkih oznaka.

On se oko 10.06 sati kretao desnom prometnom trakom zapadne kolničke trake Selske ceste u pravcu juga da bi nakon 20-ak metara sjevernije od raskrižja s Ozaljskom stao na crvenom svjetlu na semaforu.

Međutim, kada se upalilo zeleno svjetlo, 50-godišnjak je postupio suprotno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

image
Damjan Tadic/CROPIX

Iz PU zagrebačke kažu da je vozilom krenuo unaprijed bez da se uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu dakle i pješake te je prednjim lijevim dijelom naletio na 82-godišnjakinju koja je u tom trenutku, također, bila u prekršaju.

Umirovljenica isto nije, kažu iz policije, postupala sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama jer je neoprezno prelazila kolnik Selske daleko od obilježenog pješačkog prijelaza. Prema izjavama očevidaca nakon nesreće, kamion je nesretnu ženu vukao nekoliko metara.

image
Damjan Tadic/CROPIX

- U prometnoj nesreći žena je teško ozlijeđena i liječnička pomoć joj je pružena u Kliničkom bolničkom centru Sestre milosrdnice, gdje je naknadno preminula. Vozač je na mjestu događaj uhićen i doveden u službene prostorije na kriminalističko istraživanje - kažu iz zagrebačke policije koja je vozača po dovršetku istraživanja uz kaznenu prijavu poslanu nadležnom tužiteljstvu, predala pritvorskom nadzorniku.

Vozač će danas tijekom dana biti ispitan u prostorijama Općinskog kaznenog državnog odvjetništva koje će potom odlučiti hoće li za njega zatražiti određivanje jednomjesečnog istražnog zatvora ili će ga pustiti da se u daljnjem tijeku postupka brani sa slobode.

image
Damjan Tadic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. lipanj 2024 12:08