UBOJSTVO MALOLJETNICE

Završen istražni postupak protiv Paravinje: Tijelo Antonije Bilić ni do danas nije otkriveno

Sada je na DORH-u da odluči hoće li protiv Paravinje podići optužnicu za ubojstvo Antonije Bilić te za još dva pokušaja silovanja za koja se sumnjiči

ŠIBENIK - Istražni postupak protiv 43-godišnjeg vozača kamiona Dragana Paravinje, osumnjičenog za ubojstvo maloljetne Antonije Bilić iz Krički u blizini Drniša, završen je ispitivanjem svih svjedoka te vještačenjem prikupljenih dokaza, priopćio je istražni sudac u postupku Igor Ninić.

Sudskom spis, u kojem se nalaze iskazi dvadesetak svjedoka te rezultati vještačenja, predan je Državnom odvjetništvu koje će na temelju toga procijeniti hoće li se protiv 43-godišnjeg vozača podizati optužnica za ubojstvo Antonije Bilić te za još dva pokušaja silovanja za koja se Paravinja sumnjiči. Postoji i mogućnost da DORH zatraži proširenje istrage.

Paravinja se u pritvoru nalazi od 23. srpnja ove godine nakon što je uhićen u Donjim Srđevićima u Republici Srpskoj. Tada je istražiteljima i priznao ubojstvo 17-godišnje Antonije.

Podsjetimo, Antonija Bilić smatra se nestalom od 7. lipnja ove godine otkada je na mostu preko Čikole ušla u kamion Dragana Paravinje. Nekoliko tjedana kasnije policija je kod Svetog Roka pronašla sporni kamion te u njemu pronašla tragove Antonijina DNK, kosu, vlasi i slinu .

Paravinja se tijekom istražnog postupka poigrava s vlastima jer je po uhićenju srpskoj policiji rekao da je tijelo maloljetnice bacio u Krku, a po izručenju Hrvatskoj to je kazneno dijelo zanijekao.

Tijelo Antonije Bilić ni do danas nije otkriveno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 19:46