PRIJETNJA SMRĆU

Zatvorski doktor u strahu nakon ‘razgovora‘ s Antom: ‘Tražio sam ga nalaze, rekao mi je da ću sve dobiti ispod auta...‘

Tužiteljstvo u nedavno podignutoj optužnici zbog prijetnji smrću službenoj osobi za Antu D. traži 10 mjeseci zatvora

ilustracija

 Nikola Vilic/Cropix

"Nema problema doktore, čim izađem, sve što treba dobit ćete ispod vašeg auta" – poručio je sa smiješkom Ante D. (34) liječniku Zatvora u Puli nakon što mu je priopćio da mora dostaviti raniju liječniku dokumentaciju. To mu očito nije pasalo pa je iz sebe izlio lavinu nezadovoljstva na krivi način te se, potom, okrenuo pravosudnom policajcu te mu kazao: ‘Mogu ići. Ja sam svoje rekao‘.

Izrečeno je zatvorskog doktora uznemirilo te mu prouzročilo strah za vlastitu sigurnost jer su to, zapravo, "prijetnje da će mu nanijeti zlo podmetanjem požara ili eksplozivnog sredstva pod vozilom", a tim je još i gore jer su prijetnje, kako se utvrdilo kroz kriminalističko istraživanje, počinjene prema službenoj osobi u vezi s njezinim radom.

Tužiteljstvo iz Pule u nedavno podignutoj optužnici za osumnjičenog traži 10 mjeseci zatvora koji je na ispitivanju, inače, odbacio krivnju.

- Ne smatram se krivim. Trebao sam raditi neke liječničke zahvate te sam na moj zahtjev odveden liječniku koji mi je, pak, rekao da neće ništa raditi bez nalaza te rekao pravosudnom policajcu da me odvede. Bilo je to prvi puta, a drugi put sam doktora lijepo zamolio nalaze ali je opet rekao da me se odvede. I tada sam mu kazao da kad je toliko zabrinut za moje zdravlje, da ću sve dostaviti kad izađem vani – branio se optuženi muškarac.

Doktor je, pak, opisao istražiteljima da je tog 20. travnja na svom radnom mjestu na Odjelu zdravstvene zaštite u pulskom zatvoru primio pacijenta na pregled jer se isti prijavio.

- Tražio sam od njega rezultate nekih pretraga koje je radio dok je bio na slobodi te ga zamolio da mi tu dokumentaciju dostavi putem liječnika, branitelja ili obitelji. Na to me pogledao te odlučno i sa smiješkom rekao: ‘Nema problema doktore, čim izađem, sve što treba dobit ćete ispod vašeg auta‘ – opisao je doktor.

A svjedok tog dijaloga, pravosudni policajac, ponovio je isto dodavši da su između njih dvojice nastale tenzije te da okrivljeni nije rekao što će mu točno ostaviti ispod auta.

Iako Ante D. tijekom tog neobičnog dijaloga nije specificirao što će točno doktoru ostaviti ispod auta kad izađe na slobodu, za tužiteljstvo je "notorno da se ispod vozila ostavljaju eksplozivne i zapaljive naprave".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. listopad 2024 14:27