ODBIJENA ŽALBA

Zaštitar koji je na zagrebačkom Žitnjaku pucao provalniku u leđa i ubio ga - ostaje na slobodi!

Odluka izvanraspravnog vijeća je pravomoćna, odnosno na nju ne postoji pravo žalbe. Sama istraga zbog ubojstva i pokušaja ubojstva se nastavlja
 Damir Krajac/CROPIX

Zaštitar tvrtke Noky Security Slobodan P. (47), osumnjičen da je prije tjedan na Žitnjaku službenim pištoljem ubio 36-godišnjeg Antonija D. te pokušao ubiti njegova tri godine starijega brata Dejana D. nakon što ih je uhvatio u krađi boje iz skladišta koje je čuvao, u nastavku postupka branit će se sa slobode.

Naime, kako neslužbeno doznajemo, izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda odbilo je žalbu tužiteljstva na prijašnju odluku suca istrage koji je Slobodanu P. odbio odrediti istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanja djela te mu je odredio mjere zabrane obavljanja poslova zaštitara i obaveznog javljanja policiji svaka dva tjedna.

Odluka izvanraspravnog vijeća je pravomoćna, odnosno na nju ne postoji pravo žalbe. Sama istraga zbog ubojstva i pokušaja ubojstva se nastavlja.

Kao što smo već pisali, zaštitar je Antonija D. i Dejana D. zatekao u pokušaju krađe kanti s bojom iz kruga tvornice parnih kotlova EPO Proizvodnja te iz službenog pištolja zapucao na njih kada su počeli bježati. Antonija D. je jednim hicem pogodio u leđa i on je nedugo nakon toga preminuo od ranjavanja.

"Antonio je kleknuo i rekao: ‘Pogođen sam, pogodio me kreten plinskim pištoljem‘. Ja sam mu pomogao da se pridigne i napustili smo krug skladišta. No, Antoniju je bilo sve gore, bio je jako blijed. Na telefon sam zvao vlasnika tvrtke u kojoj radim te smo zvali Hitnu pomoć, no Antonio je umro", ispričao je brat ubijenoga.

Zaštitar je, pak, rekao da je, nakon što se oglasio alarm, zatekao dvojicu maskiranih provalnika i pucao u zrak te da se ne sjeća da je zapucao u smjeru provalnika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. kolovoz 2024 00:29