KRIM ISTRAGA

Zaplijenjeno 29 kg eksploziva, puške, ručne bombe, droga...

 Goran Mehkek / CROPIX

ZAGREB - Policijski službenici Odjela kriminaliteta droga proveli su kriminalističko istraživanje nad 71-godišnjim M.C., vlasnikom jedne obiteljske kuće u Vrapču i nad njegovim ilegalnim podstanarom Z.M. (48), a koji su nakon obrade odvedeni u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu.

U pretresu kuće istražitelji su pronašli i zaplijenili gotovo 29 kg eksploziva trotil, dvije automatske puške AK-47, odnosno kalašnjikov s 12 pripadajućih spremnika, jednu automatsku pušku MP 41, patent Schmeiscer, zatim šest ručnih bombi, 300 metara detonirajućeg štapina, signalni pištolj, kao i kompletnu opremu za laboratorij za uzgoj indijske konoplje, a što je rezultiralo još dodatnom zapljenom više od kilograma marihuane i gotovo 2 kg stabljika konoplje.

U posebnim pretincima istražitelji su oduzeli i 23 krivotvorena pečata s otisnutim natpisima raznih općinskh sudova i 22 komada papira bjanko izvadaka iz zemljišnih knjiga.

Vlasnik kuće kazneno će odgovarati za nedozoljeno posjedovanje eksplozivnih stvari, kao i za izradu nabavljenje i davanje na uporabau sredstava za krivotvorenje, a njegov podstanar je zaradio kaznenu prijavu za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama.

Inače, obojica su od ranije poznata policiji zbog sličnih i istih kaznenih djela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 18:06