PRIJETE MU GODINE U ZATVORU

ZADARSKOM TAKSISTU MONSTRUMU U PETAK ĆE IZREĆI PRESUDU Ubio je muža bivše supruge te pokušao ubiti nju i njezinu bebu

 CROPIX

Dvije godine od stravičnog incidenta u Kijevskoj ulici u Zadru gdje je pucao u 49-godišnjeg Marina Orlovića i njegova desetomjesečnog sina, na Županijskom sudu u Zadru u petak će se donijeti presuda zadarskom taksistu Zlatku Svirčiću (57).

Nakon suđenja koje se odvijalo iza zatvorenih vrata Svirčiću će sudac Hrvoje Visković donijeti presudu za teško ubojstvo i dva pokušaja teškog ubojstva za što ga je optužilo Županijsko državno odvjetništvo (ŽDO) nakon što je 23. prosinca 2015. godine oko 11 sati ispred obiteljske kuće ispalio dvanaest hitaca iz pištolja marke Beretta prema Marinu Orloviću koji je u naručju držao dijete, piše Zadarski.hr.

Teretilo ga se da je krenuo u sumanuti pohod u namjeri usmrćenja bivše supruge M. M. O. prethodno napunivši spremnik pištolja novim streljivom. U toj ga je namjeri spriječio susjed koji se bacio na njega i srušio ga na pod. Kad ga je ugledao, u Orlovića je odmah ispalio četiri hica, a jedan u dijete nakon čega se sam predao policiji.

Orlović je malokalibarskim metkom ranjen u prsa i glavu, a dijete je također propucano kroz glavu s prednje strane. Nakon što se Svirčić sam predao policiji, sudac istrage Boris Babić odredio mu je istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela i zbog osobito teških okolnosti počinjenja kaznenog djela.

'Marino Orlović je bio ljubav mog života i moj najveći prijatelj. Zatvorio je oči onoga dana u zadarskoj bolnici kada je naš 10-mjesečni sinčić, malo čudo, skinut s respiratora u dječjoj bolnici u Zagrebu. Kao da je čekao da dijete bude dobro pa da on može otići. Dao je život za moj mir i za mir naše djece. Kćer iz prvog braka prihvatio je kao svoje dijete. Svu bol koju mi je nanio moj bivši muž izdržat ću zbog Marina jer kroz život me, godinama, vodi isključivo njegova ljubav', shrvana, u suzama, ispričala je tada Zadranka M.M.O. za Jutarnji list.

Marino Orlović kojeg je ustrijelio na pragu kuće preminuo je nakon šest dana kome u zadarskoj Općoj bolnici, dok se desetomjesečni Giannluca, srećom, uspješno oporavio od teške ozlijede mozga te se s majkom nakon liječenja u Zagrebu vratio u Zadar.

Za teško ubojstvo propisana je dugotrajna kazna zatvora ili kazna zatvora od najmanje deset godina, dok je za pokušaj ubojstva propisano najmanje pet godina zatvora. Za kazneno djelo pokušaja ubojstva zakonom je zapriječena kazna od najmanje pet godina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. listopad 2024 11:08