VELIKA POTRAGA

Za Marijanom tragaju ronioci i specijalci, poziv u 5.30 upalio alarm: ‘Pronašao sam torbicu...‘

Njezine stvari, torbica s dokumentima i mobitel, pronađeni su na pješačkom dijelu Mosta mladosti

Potraga za Marijanom Seifert

 Srđan Vrančić, Goran Mehkek/Cropix

Dobro jutro, nalazim se na sredini Mosta mladosti, na pješačkom dijelu i pronašao sam torbicu s dokumentima na ime Marijana Seifert te mobitel", dio je telefonskog poziva koji je u 5.30 ujutro u srijedu na broj 192 uputio građanin dok se kretao stazom za pješake iz smjera Savice prema Zapruđu. Pritom oko sebe nije vidio nikoga. S odmakom od tri sata policiji je uslijedio novi poziv. U 8.30 bračni partner Marijane Seifert prijavio je njezin nestanak iz stana u Lastovskoj ulici koji se, prema njegovim sumnjama, dogodio tu noć, poslije ponoći, nakon što su otišli na spavanje.

image

Marijana Seifert

Srdjan Vrancic/Cropix

S policijom je odmah podijelio i podatke da je sigurno prilikom izlaska iz stana bila odjevena u kratku majicu boje senfa, crnu sportsku jaknu, crne tajice s bijelo-crvenom crtom i svijetle tenisice. Pritom je dao i detaljniji opis da je visoka 167 cm, vitkog stasa, plave kose i zelenih očiju te da na tijelu ima nekoliko tetovaža (tetovažu cvijeta orhideje na donjem dijelu leđa, glavu jednoroga na lijevom bedru, dvije tribal tetovaže na lijevoj podlaktici i desnom gležnju, tekstualnu tetovažu na desnom ramenu te na zapešću desne ruke znak beskonačnosti).

Dron s termovizijom

Potraga za nestalom 38-godišnjakinjom, poznatijom javnosti kao pobjednica regionalnog reality showa "Big Brother", odmah se zahuktala. S obzirom na pronađene stvari, fokus potrage postalo je korito rijeke Save, i to od mosta nizvodno prema kaskadama kraj Toplane pa sve do Rugvice.

image

Potraga za Marijanom Seifert

Jl
image

Potraga za Marijanom Seifert

Jl
image

Potraga za Marijanom Seifert

Jl
image

Potraga za Marijanom Seifert

Jl
image

Potraga za Marijanom Seifert

Jl
image

Potraga za Marijanom Seifert

Jl
image

Potraga za Marijanom Seifert

Jl

U potrazi sudjeluju deseci ljudi počevši od zagrebačkih policajaca te ronilaca, vatrogasca i specijalaca, a temeljito pretraživanje rijeke obavlja se i vatrogasnim te policijskim čamcima. Na sve to, cijelu zonu dronom na kojem je i termovizijska kamera detaljno pregledavaju vatrogasci.

Unatoč intenzivnoj potrazi, još uvijek nema rezultata, a obitelj nestale Marijane od šoka ne može doći k sebi.

Jedna od prijateljica nestale rekla nam je pod vidnim dojmom da ne može vjerovati da bi ona samo tako napustila djecu.

- Sve do 2018. intenzivno smo se družile, a kad sam napustila Hrvatsku, ostale smo u kontaktu. Ona je za svoju kćerkicu živjela, bila joj je glavna briga nakon svega što je do tada prošla. Drugo njezino dijete ni supruga nisam upoznala, a s njom sam se zadnji put čula prije nekoliko mjeseci za njezin rođendan.

image


Rijeka Sava kod Mosta mladosti prema toplani

Goran Mehkek/CROPIX
image

Zagreb, 280422...Policija traga za Marijanom Seifert, koja je 2011. godine pobijedila u regionalnom Big Brother, uz rijeku Savu izmedju Mosta mladosti i toplane...FotoGoran Mehkek/CROPIX

image
Goran Mehkek/Cropix

Zvučala mi je sjetno, propitivala se kakva budućnost čeka njezinu djecu. Zvala sam je k sebi u posjet pa je rekla da nije vrijeme, da će doći kad bude bolje. Povezala sam to sa situacijom oko korone kao i činjenicom da nikome ne sjeda starenje. O braku i eventualnim problemima u njemu mi nije govorila, nego samo da je sve u redu i da ide svojim tokom, kao i da joj je zdravlje OK.

Nadam se samo da će se što prije vratiti kući jer niti jedan problem nije nerješiv - rekla je za Jutarnji jedna od prijateljica nestale Marijane. Dodala je da se čula s Marijaninom obitelji koja, osim neopisive brige i tuge, ne zna kako da njezinoj djeci objasni majčino izbivanje.

image
Goran Mehkek/Cropix
image
Goran Mehkek/Cropix

Bez poruke

Suprug nestale za Slobodnu Dalmaciju je na dan nestanka izjavio da nije ostavila nikakvu poruku niti da je bilo ikakvih naznaka prema kojima bi se dalo zaključiti da planira nestati, tako da je za cijelu obitelj Marijanin nestanak veliki misterij.

Podsjetimo, Marijana je postala poznata javnosti prije 11 godina tijekom sudjelovanja u "Big Brotheru", kada se upustila u ljubavnu romansu sa srpskim glazbenikom Nikolom Nemeševićem, koji ju je u finalnoj večeri, kada je pobijedila, ostavio pred kamerama. Ona se razvela od supruga i ipak pomirila s Nemešom za kojeg se udala 2016. Njihov brak nije potrajao te je pronašla novu ljubav, Karla Seiferta, koji je prijavio njezin nestanak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 20:54