kaže da neće više

Vremešni umirovljenik osuđen zbog 27 provala: Krao je sve što mu je došlo pod ruku, popis je nevjerojatan

Općinski je sud 76-godišnjaka osudio na uvjetnu kaznu s petogodišnjim rokom kušnje, krao je od umjetničkih slika do maslinova ulja

Ilustracija

 Ronald Gorsic/Cropix/Cropix

Zbog čak 27 teških krađa provaljivanjem na području Vinišća, vremešni umirovljenik Marin A. (76) nepravomoćno je na Općinskom sudu osuđen na jednogodišnju uvjetnu kaznu s petogodišnjim rokom provjeravanja i mora platiti 200 eura sudskih troškova.

Ujedno mu je sud naložio da unutar dvije godine obeštetiti s 8420 eura osobe u čije je domove provaljivao između 2014. i 2017. godine.

- Kriv sam i jako mi je žao. Obećao sam si da ovakva djela više neću činiti. U cijelosti sam se promijenio. A i imam 76 godina i teško mi je zdravstveno stanje – posuo se pepelom u umirovljenik Marin A. izrazivši spremnost nadoknaditi štetu oštećenicima iz čijih je domova krao doslovno sve što mu se našlo pod rukom od umjetničkih slika, televizora, antena i bicikala preko alata, posuđa, odjeće i posteljine do većih količina alkoholnih pića, vina te maslinova ulja. Inače, ovo mu nije bilo prvi puta da ima posla s policijom, tužiteljstvom i sudom jer je već jednom bio pravomoćno osuđen za imovinski delikt.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. lipanj 2024 15:40