IDE U ISTRAŽNI ZATVOR

Vozač koji je u punoj brzini ubio radnike HAC-a priveden u lisicama, konačno se oglasila policija: Evo za što ga sumnjiče

Vozač je nakon nesreće odmah odveden u KBC Rijeka zbog stanja šoka

Privođenje vozača kamiona

 Damir Skomrlj/Cropix

Vozač teretnjaka, 68-godišnji državljanin BiH, koji je u srijedu u jutarnjim satima na autocesti Rijeka - Zagreb između tunela Podvugleš i Čardak izazvao prometnu nesreću u kojoj su smrtno stradala dva djelatnika HAC-a, tijekom današnjeg prijepodneva priveden je na ispitivanje u nadležno Državno odvjetništvo u Rijeci.

image

Privođenje vozača kamiona

Damir Skomrlj/Cropix

Vozač je, podsjetimo, nakon nesreće odmah odveden u KBC Rijeka zbog stanja šoka, gdje je zadržan na liječenju sve do jučer poslijepodne. Policija ga je odmah uhitila i nad njim provela kriminalističko istraživanje, no tek danas su se službeno oglasili.

Vozač je prijavljen za kazneno djelo izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu, objavila je Policijska uprava primorsko-goranska.

- Policijski službenici Policijske postaje Delnice s policijskom ispostavom Čabar proveli su kriminalističko istraživanje vezano za prometnu nesreću koja se dogodila 9. kolovoza na dijelu autoceste A6 u smjeru Zagreba, između čvora Ravna Gora i čvora Vrbovsko. Prema PU PG, vozač je, upravljajući teretnim vozilom sisačkih registracijskih oznaka, prešao na trak za zaustavljanje vozila u nuždi i prednjim dijelom svojeg vozila udario u zadnji dio zaustavljenog ophodarskog vozila. Uslijed tog udara, došlo je do smrtnog stradavanja dvojice hrvatskih državljana u dobi od 31 i 44 godine, koji su se u trenutku nesreće nalazili sa stražnje strane, na željeznom podestu vozila.

Radi se o 31-godišnjem Dariju Mance iz Skrada i 44-godišnjem Josipu Čopu iz Lokava, djelatnicima HAC-a, koji su u trenutku nesreće spremali kosilice u vozilo. Oni su, zajedno s trećim kolegom koji je prošao bez ozljeda, netom prije nesreće kosili raslinje uz cestu, iza odbojnika, a radovi su bili propisno obilježeni te je na njihovu vozilu u zaustavnom traku bio portal sa svjetlosnim signalima koji su vidljivi drugim vozačima.

U trenutku kada su Čop i Mance spremali kosilice u vozilo, nalazeći se na zaustavnom traku, na njih je, bez kočenja, naletjelo teretno vozilo koje se kretalo prema Zagrebu. Dvojica cestara poginula su na mjestu događaja, dok je treći, koji je svoju kosilicu spremio netom prije njih i izašao iza odbojnika, za dlaku izbjegao nalet teretnjaka.

Uslijed siline udara ophodarsko vozilo odbačeno je na travnatu površinu izvan kolnika, a dvojica hrvatskih državljana preminuli su na mjestu događaja.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, zbog sumnje u počinjenje navedenog kaznenog djela, osumnjičenik je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu i predan pritvorskom nadzorniku te mu je određen istražni zatvor, javljaju iz PU PG.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 04:44