DRAGO CELIZIĆ

Voditelj HTV-a izgubio na sudu, morat će vratiti kuću i platiti 280 tisuća eura: ‘Pa to je strašno!‘

Sud je u ožujku donio nepravomoćnu presudu da je ugovor o doživotnom uzdržavanju ništetan, a sada je postala pravomoćna
 Marko Miscevic/Cropix

HTV-ov voditelj Drago Celizić izgubio je sudski spor oko kuće u Puli, koji je započeo još 2008. godine. Potvrdio je to za 24 sata odvjetnik nećakinje pokojne Milke Vukelić, s kojom je Celizić sklopio ugovor o doživotnom uzdržavanju prije 16 godina.

Niti tri mjeseca od potpisivanja ugovora Milka Vukelić je preminula, a Celizić se upisao kao vlasnik vrijedne nekretnine.

"Žalba tuženika je odbijena kao neosnovana i potvrđena je u cijelosti prvostupanjska presuda i svi navodi iz obrazloženja prvostupanjske presude. Bio sam uvjeren od prvog dana da ću slučaj dobiti jer je sve bilo odmah jasno", kaže Radivoj Mačešić-Biscuoli, odvjetnik Marije A., nećakinje Milke Vukelić.

On kaže da je presuda sada pravomoćna, a da je Celizića dužan i oko 280.000 eura parničnih troškova. Na pitanje zašto je taj sudski proces trajao tako dugo, odgovorio je da obično dugo traju.

"Tuženik još nije predao ključeve kuće mojoj stranci. On je ovo ljeto bio u toj kući", rekao je odvjetnik.

Sam Drago Celizić, kako pišu 24 sata, o tome ne zna ništa. "Nije mi odvjetnik ništa javio, ali ako je zaista tako, to je strašno. Stvarno mi je već muka od svega. Naravno da ćemo se žaliti", rekao je Celizić i potvrdio da je ove godine bio u kući na odmoru.

Celizić je, kako smo pisali, u ožujku izgubio spor na osnovu ugovora o doživotnom uzdržavanju, kojeg je 2007. godine potpisao s Milkom Vukelić. Sud je 13. ožujka donio nepravomoćnu presudu kojom se utvrđuje da je taj ugovor ništetan.

Radi se o kući od 178 kvadrata i dvorištu od 453 kvadrata u pulskom naselju Dolinka. Osim nekretnina, Milka Vukelić na svojim je računima nakon smrti ostavila i 500 tisuća eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 12:39