POPIO PIVO, ALI I BATINE

VLASNIK KARLOVAČKE KRČME PREBIO VLASTITOG KONOBARA Dobio slom živaca jer mu je zaposlenik popio nekoliko piva, a nije platio

 Arhiva / CROPIX

Karlovački ugostitelj star 40 godina istukao je u svojem kafiću u Radićevoj ulici vlastitog konobara, mladića iz Duge Rese, zbog čega je na Općinskom sudu u Karlovcu prije nekoliko dana nepravomoćno osuđen na uvjetnu zatvorsku kaznu od tri mjeseca, koja se neće primijeniti ako osuđenik u naredne dvije godine ne ponovi kazneno djelo, piše Kaportal .

Izgred se dogodio još 23. srpnja 2010. godine oko 8.45 sati, a započeo je u skladištu ugostiteljskog objekta. Gazda se sudu pravdao kako ga je iznervirao konobar jer mu je popio nekoliko piva koje mu uporno nije želio platiti, a konobar je pričao kako mu je te zgode odlučio dati otkaz jer je bilo problema s plaćom.

Vlasnik navodi kako je radnik samo skinuo pregaču i demonstrativno otišao iz lokala, demantirajući bilo kakav sukob, dok mladić tvrdi da je pretučen. Iako nije bilo neposrednih očevidaca, na sudu su se pojavili svjedoci, ugostitelj je doveo obitelj, mladić djevojku. Njihovi su iskazi također bili oprečni.

U konačnici, sud je povjerovao konobaru, s obzirom da su ozljede na njegovom tijelu upućivale da je dobio batina, utvrdio ih je sudski vještak, a djevojci se javio neposredno nakon sukoba, pa ga je vidjela tako “izubijanog”.

Poslodavac će morati platiti i nekoliko tisuća kuna troškova postupka te medicinskog vještačenja, piše Kaportal.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 09:25