PODIGNUTA OPTUŽNICA

Vlasnica Doma za starije i medicinska sestra naivnoj bakici ukrale 85.000 kn?

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci podignulo je optužnicu protiv Nataly Bilen, 42-godišnje vlasnice Doma za starije osobe u Kostreni pokraj Rijeke, te 28-godišnje medicinske sestre, zaposlenice u istoj ustanovi, zbog počinjenja kaznenog djela prijevare kojom su jednu od svojih sada već pokojnih štićenica oštetile za oko 85 tisuća kuna.

Prema službenom priopćenju DORH-a, optužnicom ih se tereti da su “od travnja 2016. godine do 5. kolovoza 2016.godine, zajedno i dogovorno, u nakani da se domognu nepripadne imovinske koristi te svjesne narušenog zdravstvenog stanja pokojne oštećenice, inače rođene 1932. godine, kao i njezine starije životne dobi te koristeći činjenicu da je kao štićenica doma u njih imala povjerenja, neovlašteno raspolagale njezinom ušteđevinom i mirovinom koju im je ona povjerila”. Vlasnica doma Nataly Bilen i medicinska sestra u domu su, nakon naplaćenih troškova režija i smještaja u domu, zadržale za sebe preostali novčani iznos, što se ukupno popelo do 85.278 kuna nepripadajuće koristi.

Nataly Bilen i njezin dom u Kostreni dospjeli su u fokus javnosti krajem prošle godine kada je u emisiji “Provjereno” Nove TV objavljeno nekoliko priloga u kojima su rodbina i prijatelji pojedinih štićenika iznijeli teške optužbe o različitim manipulacijama u toj ustanovi koja bi se trebala baviti brigom za stare i nemoćne osobe.

Unuka pokojne štićenice A. M., koja je u domu boravila četiri mjeseca, u emisiji je ispričala da joj u domu nisu dopuštali kontakt s njezinom bakom koja se žalila da joj uzimaju sav novac, a nakon njezine smrti shvatili su da je nestalo desetak tisuća eura. Policiji je podnesena kaznena prijava protiv Nataly Bilen i njene ustanove, a u istragu se uključio i DORH, što je sada rezultiralo podizanjem optužnice o čijem bi potvrđivanju u dogledno vrijeme trebao odlučivati sud.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. rujan 2024 12:21